Knopen en Kant van de schrijfster Penelope Sky

Dit boek is het eerste deel van een 3-delige serie.

Samenvatting

Knopen en kant gaat over de sterke vrouwelijke hoofdpersoon Pearl, hoe ze tijdens een vakantie met haar partner weggerukt wordt uit haar normale leven en in een nachtmerrie beland. Pearl wordt uiteindelijk verkocht aan een sadist die haar wreed behandelt. Ze weet zich staande te houden, ze vecht ervoor en zoekt naar een uitweg. Het lijkt erop dat ze gered gaat worden door Crow de mannelijke hoofdpersoon, alleen heeft hij andere plannen met haar. Helaas zijn deze plannen gebaseerd op wraak die niets met haar persoonlijk te maken hebben. Omdat ze hem vanaf het begin tegenwerkt en hij niet aan dwang doet verzint hij een  constructie om haar lang bij hem te kunnen houden. Ze moet 365 knopen verdienen, vandaar een deel van de titel. De knopen verdiend ze door zijn wensen te vervullen: denk hierbij aan extreem seksuele handelingen. Maar dan gooien zijn gemengde gevoelens deze plannen in een andere richting, daardoor krijgt hij ook nog met een kwade gefrustreerde broer te maken.

Mijn mening

Beginnend aan dit boek was ik een beetje bang dat ik hier moeite mee zou hebben, daar ik nooit eerder dark romance boeken heb gelezen mede door de geluiden om me heen dat anderen moeite hadden met het verhaal. Nu ben ik verkocht en zal dit genre bij mijn favorieten voegen. Penelope Sky heeft er een bewonderaar bijgekregen.

Het begin van het verhaal leek langzaam op gang te komen, maar daarna werd het beter en mijn waardering voor de vrouwelijke hoofdpersoon Pearl als een sterke vrouw begon te groeien, zij wil zichzelf niet als slachtoffer zien en probeert het er beste uit te halen. Toch is niet Pearl mijn favoriete personage in dit boek maar Crow,  hij gaf mij het verrassende gevoel van ruwe bolster blanke pit waardoor ik hem echt graag beter wilde leren kennen. Realistisch en mooi geschreven, tot aan het eind van dit boek bleef mijn aandacht geboeid en het is jammer dat ik niet direct het vervolg kan lezen.

Conclusie:                                                                                                           

Dit verhaal is niet voor iedereen geschikt. Je moet wel een beetje stevig in de schoenen staan, er komen namelijk minder fijne stukken in voor die als heftig ervaren kunnen worden. Zelf heb ik het omarmt en verfrissend gevonden. Daarom raad ik het zeer zeker aan.

Met dank aan Hartwick Publishing voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.