Snoezebol de perfecte bezigheid voor kinderen! Een jaar lang elke week prachtige luistersprookjes.

Deze week mocht ik als proef een luistersprookje luisteren, dit heb ik samen met mijn lieve kleindochter van 3 jaar gedaan.

Als kind luisterde ik graag naar sprookjes, mijn lievelingstante las ze voor. Toen ik wat ouder was las ik ze zelf veel en vaak opnieuw. Lezen en/of voorgelezen worden is voor alle kinderen ontzettend belangrijk. Hun woordenschat wordt erdoor verhoogd, bij het luisteren kunnen ze zich (leren) inleven in de karakters, ook kunnen ze erdoor ontspannen (lekker slapen) en het concentratievermogen kan vergroten. Dit is kan een reden zijn om hieraan te beginnen. Hierbij wil ik jullie een geweldige vrouw: @margrietbordes en haar verhalen over @Snoezebol voorstellen. Wekelijks leest ze een verhaaltje over Snoezebol voor. Wekelijk komt er een nieuw verhaal en dat een heel jaar lang, dan ontvang je digitaal een sprookje dat zelf wordt voorgelezen door de schrijfster van de sprookjes. Haar stem is prettig om te horen en de stemmetjes van de diverse karakters zijn erg goed. Wil je weten hoe het zit? 

Snoezebol

Ze heet Snoezebol, mijn stoere sprookjesprinses. Graag stel ik haar aan jullie voor. Snoezebol is een dapper en pienter meisje dat kinderen (en volwassenen!) iedere week meeneemt op reis. Met twee stevige laarsjes stapt ze in het leven vol avonturen en ontdekkingstochten. Snoezebol gaat op zoektocht naar een verdwenen stip van een jurk, ze komt erachter wat de konijnen in het holst van de nacht uitspoken en ze ziet in het zwembad dingen gebeuren…je houdt het niet voor mogelijk!
De verhalen spreken altijd tot de verbeelding en zijn heerlijk om bij weg te dromen.
Snoezebol is geen oud sprookje, ze leeft nu! Daarom zijn alle verhalen zeer herkenbaar voor ons allemaal. En het leuke is: elke week schrijf ik een nieuw sprookje over Snoezebol, spreek hem voor je in zodat de kinderen en jij lekker worden voorgelezen! Doe je ogen dicht en ga elke week samen mee op een spannend of ontroerend avontuur!
© https://www.snoezebol.nl/

Begrijpend luisteren oefenen, hoe ziet jouw sprookjesfiguur eruit?

Ken je de berichten ook? Dat kinderen nu meer moeite met begrijpend lezen en luisteren hebben. Dat uit onderzoek blijkt dat ook taalvaardigheid onder druk staat. Veel kinderen zijn dyslectisch, hebben moeite met begrijpend lezen en lopen zo een achterstand op. En juist nu, in deze tijd, krijgen we meer informatie op ons af die we moeten verwerken.

Taal en luistervaardigheid worden eigenlijk steeds belangrijker terwijl kinderen er steeds meer problemen mee lijken te hebben. De hoogste tijd om daar wat aan te doen! Om kinderen te leren luisteren. Om zo taalvaardigheid en spreekvaardigheid te stimuleren.

Hoe? Gewoon thuis! Gebruik de luistersprookjes van Snoezebol. Door samen te luisteren naar de verhaaltjes. Door met haar mee te gaan op avontuur en erna te praten over wat jullie hebben gehoord. Zo wordt begrijpend luisteren een feestje en investeer je direct in de toekomst van je kind!
© https://www.snoezebol.nl/

Taalbegrip: voorlezen moet!

Kinderen van nu worden minder voorgelezen en lezen zelf ook steeds minder. Dat is logisch  met het grote aanbod van video op Internet. En toch is voorlezen een basis voor de ontwikkeling van taalgevoel en taalbegrip. Het oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen. En het stimuleert spraakontwikkeling.  

De voorgelezen sprookjes van Snoezebol zijn een klein hulpmiddel.

Het verenigt het nuttige met het aangename. Luisteren naar een verhaaltje voor het slapen gaan, bij het ontbijt of in de auto vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie!
© https://www.snoezebol.nl/

Geef dit sprookjesabonnement aan jezelf of je (klein-)kind cadeau!

De kosten voor een abonnement zijn € 29,90 per jaar. Na betaling ontvang je een mail met unieke inloggegevens voor je eigen online sprookjesbibliotheek. Staat er een nieuw sprookje voor je klaar dan ontvang je een mailtje. Voor nog geen 30 euro geef je je zelf of je (klein-)kind dus 52 luistersprookjes cadeau!

Wil je een sprookjesabonnement en/of meer informatie over Snoezebol? Klik dan hier!

Op de website van Snoezebol (zie hierboven) leest behalve hoe je lid kan worden ook meer over de schrijfster/verteller en hoe het is begonnen.

Ik citeer:

Ik neem kinderen mee in het leven van Snoezebol, een klein meisje dat dapper en onbevangen de wereld tegemoet treedt. Die de gave heeft om te luisteren en te horen wat mensen en dingen beweegt, die op onderzoek uitgaat en vanuit het hart leeft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.