Vogelman van de schrijfster Mo Hayder

© 2000 Luitingh ~ Slijthoff B.V.     ISBN 9024537010     Genre: Thriller

Samenvatting

De Londense recherche doet een gruwelijke ontdekking op een braakliggend terrein. Vijf jonge vrouwen, allemaal ritueel vermoord en gedumpt. Het postmortale onderzoek wijst uit dat een vreemd en weerzinwekkend detail de slachtoffers verbindt. De politieagenten realiseren zich dat ze op het spoor zijn van het gevaarlijkste soort misdadiger dat ze kennen: een seksuele seriemoordenaar.

Rechercheur Jack Caffery, jong, gemotiveerd en onverschrokken, wordt gekweld door een moord uit het verleden die hij wellicht had kunnen voorkomen. Nu is hij vastbesloten elk wapen dat de forensische wetenschap te bieden heeft in te zetten in de strijd tegen de misdaad. Maar hij weet dat de tijd beperkt is voor de chaotische sadistische moordenaar zijn volgende slachtoffer opeist…

Mijn mening

Ik moet toegeven dat mijn verwachting over dit boek niet zo hoog was. Het kwam voor mij ook langzaam op gang. Maar daarna ging het hoofdstuk na hoofdstuk steeds beter, werkte het verhaal naar een ontknoping en was ik verkocht!

Het boek heeft me op een gegeven moment zo aangegrepen dat ik meerdere stukken opnieuw heb gelezen om het goed tot me door te laten dringen wat er gebeurde. Ook was ik vaak verontwaardigd dat de aandacht naar de verkeerde persoon ging en dat ik me er eigenlijk mee wilde bemoeien, zo goed is het geschreven. De gruweldaden zijn zo gruwelijk goed beschreven dat je het zo voor je ziet, als het ware geeft het je kippenvel.

Daarnaast gaat dit verhaal over eigenlijk over Jack Caffery, de rechercheur. Je ziet en hoort wat hem beweegt en motiveert. Ook ga je je afvragen wat hij met al deze gruwelijkheden te maken heeft.

Conclusie

Dit boek is niet geschikt voor lezers met een zwakke maag. De afschuwelijke en zelfs perverse daden waar Jack Caffery mee te maken krijgt, zorgen voor de liefhebbers van thrillers echt ultieme extase. Angstaanjagend, obscuur en uitermate wreed. Elk slachtoffer kan zomaar een bekende of geliefde zijn.

Het is zo voortreffelijk goed geschreven dat het zomaar echt zal kunnen zijn. Het is zo beeldend geschreven dat ik me afvroeg of dit ware gebeurtenissen zijn geweest. Denkend dat dit een mogelijkheid is, geeft je kippenvel tijdens het lezen van dit boek.

Dit boek geef ik 5 sterren ★★★★ ffff

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.