Vrijdag 12 april 2019 High tea met Renee Knight

Onze uitnodiging
Renee Knight zit in het midden, rechts (voor de kijkers) naast haar Juul en helemaal rechts Connie aan het schrijven

Ik was een van de gelukkigen om samen met de schrijfster Renee Knight die kort geleden haar tweede boek heeft uitgebracht (De Secretaresse) aan een high tea deel te nemen. De high tea werd gehouden op het kantoor van de Ambo Anthos Uitgeverij. Ik voelde me meteen op mijn gemak aan de feestelijk gedekte tafels waar op allerlei lekkernijen stonden. Ook kregen we een glas bubbels om met haar te proosten.

De blije miep ben ik natuurlijk 🙂 naast Renee Zaris

Het werd een gezellige middag met vele vragen van bloggers, lezers
en de antwoorden op de vragen door Renee Knight.       

Haar tweede boek!

Ik heb kennis gemaakt met Connie Flipse, ze heeft een eigen boekenblog: Connie’s Boekenblog, met Juul van Juul’s Boekwinkeltje, met Renee Zaris van Samenlezenisleuker en met Caroline Kuiper van Mustreads or Not en nog anderen waar ik helaas de namen niet meer van weet.

Zelf heb ik twee vragen aan haar gesteld:

  1. What’s the question you’d like to hear, but never got?

Daarop vertelde ze dat ze pas eind 40 begin 50 jaar begon met schrijven. Over het tweede boek deed ze twee en een half jaar. Het einde van het boek heeft ze vele malen herschreven tijdens het schrijven omdat ze de hoofdpersoon steeds beter leerde kennen en zo naar een ander einde toegroeide. Ze vertelde ook nog dat ze daarvoor ook nog zes maanden aan een schrijverscursus heeft meegedaan.

2. Which book genre do you like the most?

Ze houdt van boeken die haar verrassen met een donkere grondslag en het liefs ook psychologisch. Thrillers zijn haar favoriete boeken. Ze verteld ook over het boek: A little live van Hanya Yanagihara –> SHE LOVED IT!

Over dit boek was ze heel erg enthousiast.

Renee Knight was niet te vinden op social media en deze vraag werd ook door iemand gesteld. Hierop antwoorde ze dat social media haar teveel afleidde en dat ze daarom geen accounts heeft.

Druk aan het noteren wat ze aan het vertellen was.

Ze is een prachtig mens, heel onderhoudend, sympathiek, heel oprecht en belangstellend naar eenieder van ons.

Hier volgt een stukje over haar dat wel te vinden is op internet:

Renée knight werkte als scenarioschrijfster voor de BBC, Channel Four en Capitol Films voordat ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Ze woont in Londen met haar man en twee kinderen.

Foto van alle genodigden van de high tea.

Ik hoop dat je dit een leuk stukje vind, lieve groet Renneke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.