De Centurion Omnibus van Owan Drake

© Owan Drake           ISBN 9789463670425           Genre: Fantasy novelle

Owan heeft besloten om Centurion III niet los als een verhaal te publiceren, maar meteen een bundel te maken van deel I, II en III, om de kosten voor fans te drukken.

Cover
De cover oogt mysterieus met een kraai en een tak op de voorgrond en de maan bijna opvullend op de achtergrond.

Samenvatting
Het verhaal begint met een fragment uit de Necromonoscript, het boek van de doden, het oude testament over de kraai.
De centurion genaamd Caius Luna van het Huis Luna bevindt zich in een spookstad en overziet en registreert de overblijfselen van een strijdtoneel.
Hierna volgen we een genootschap van drie man en daarna gaat het eerste deel over de 16 jarige Brunwick Anvilgard.
Het tweede deel gaat dan alsnog over de eerder vernoemde hoofdpersoon Caius Luna en Brunwick komt er ook in voor.
Meer kan ik niet samenvatten anders komen er spoilers in voor.

Mijn mening
Het is dat ik weet dat hij zijn emoties aan het verwerken is via dit boek, maar ik vind hem behoorlijk grofgebekt en ik begrijp de meerwaarde er niet van. Het boek is alleen al in deel I ca. 40% gevuld met dit soort taal. Dit is duidelijk zijn eigen macabere fantasy en wat de personages motiveert is onduidelijk. Ook is de zinsopbouw warrig en ongeordend geformuleerd en of en toe gebruikt hij gekunstelde woorden die botsen met zijn kleurrijke bewoordingen. Misschien kan hij door een professional geholpen worden om er een meer samenhangend verhaal van te maken.

Conclusie
Zijn voorwoord en nawoord bij elk deel tonen aan dat het eerst korte verhalen waren en hij heeft ze ook in dit omnibus erin gelaten, wat voor de omnibus in een voor- en nawoord veranderd had kunnen worden. De Centurion Omnibus vliegt een beetje van de hak op de tak en er zit weinig diepgang in, wel lees ik een hele hoop woede en frustratie door de regels heen. Ik zal dit boek zeker niet aanraden aan lezers onder de 18 jaar!

Note
Ter nagedachtenis aan een van Owan Drake’s vrienden, die zichzelf van het leven beroofd heeft, komt hij met een bloedstollend verhaal waarin hij zijn emoties verwerkt!

Dit is tot dusverre de meest moeilijke recensie voor mij geweest!
Dit boek krijg 2 sterren ✪✪.
Met dank aan Owan Drake voor het ebook exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.