Chaos & Structure van Marielle Brouwer

© 2017 DunTax Books          ISBN 9789082663006          Genre: New Adult

Dit boek is het eerste deel in de serie over de rockband Structure.

Cover 

Op de cover zie je een microfoon met daaromheen rook en is zeer toepasselijk daar het om de drummer van een rockband gaat.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Lily ze doet fotografie als hoofdvak op de kunstacademie en Mika de drummer van de rockband Structure met als hoofdvak muziek. Zij vindt hem een omhoog gevallen popi-jopi net als de andere bandleden en denkt dat ze alles wat ze willen voor elkaar kunnen krijgen. Nadat ze per ongeluk naast elkaar wakker zijn geworden, kan Mika haar niet met rust laten. Dat wordt een hele klus voor hem, ze is nogal op zichzelf en heeft niet veel vrienden. Daarnaast is hij helemaal niet zo gevat als hij zou willen en mist hij wat haar betreft zelfvertrouwen, hij is het niet gewent om aandacht aan iemand te moeten besteden, meestal komen ze op hem af. Dan moet Lily voor school een opdracht maken en zullen ze met elkaar samen moeten “werken”.

Mijn mening

Het is een boek dat zeker ook gelezen kan worden door jong volwassenen, het gaat ook over deze groep jongeren met hun eigen problemen en wat ze er (niet) mee doen. Het leuke aan dit boek is dat het oogpunt vanuit beide hoofdpersonen wordt verteld. Op die manier kan je zowel Mika als Lily beter leren kennen en soms wil je ze eens goed op andere gedachten brengen, door ze een schop onder de kont te geven (erg irritant van/voor mij). De titel is zeker van toepassing op dit boek er heerst een zekere mate van chaos!

Conclusie

Het is zeker een New Adult en heeft een prettige schrijfstijl, met drama en hoofdpersonages met de nodige problemen. Toch wilde ik iets minder ruzies en moet ik ze iets minder vaak door elkaar willen schudden. Als lezer wil je ook wel eens dat het goed komt en niet steeds dezelfde problemen en ruzie daarover uitgevochten zien worden. Je gaat wel uitkijken naar het vervolg en hoopt dat dit met minder herhalende ruzies gepaard zal gaan.

De auteur Mariëlle Brouwer werkt als juf op een basisschool en is schrijfster. Chaos & Structure is haar eerste boek en ze heeft er vier in deze reeks.
Dit boek krijg  sterren 4 ✪✪✪✪.

Met dank aan de Facebook-groep  Selfpub Café waarvoor ik dit boek als estafetteboek mocht lezen en recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.