De Mister van E.L. James

© 2019 Uitgeverij Prometheus     ISBN: 9789463820066     Genre: Roman

Dit boek is als standalone geschreven en geen onderdeel van een serie zoals eerdere boeken van haar.

Cover 

De Chelsea Embankment is een kade aan de noordelijke oever van de rivier de Theems in Londen. Waardoor het duidelijk wordt dat dit boek zich voornamelijk in Londen afspeelt.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Maxim Trevelyan die door het onverwachte overlijden van zijn oudere broer Kit diens adellijke titel erft en de enige erfgenaam is van het vermogen en landerijen. Dit is iets waar hij het moeilijk mee heeft, zijn broer is al van jongs af aan voor de verantwoordelijkheden die met het adeldom gepaard gaan opgeleid en hij zelf heeft een gemakkelijk leven zonder verantwoordelijkheden als rokkenjager gehad. Hij wordt meteen aan het werk gezet en krijgt niet de tijd om te rouwen.

Alessia werkt drie dagen in de week als werkster in het appartement van Maxim en hij raakt helemaal in haar ban. Hij vindt haar erg aantrekkelijk en totaal anders dan de vrouwen waar hij normaal mee omgaat. Dan komt hij erachter dat nog specialer is dan hij had verwacht had en raakt hij nog meer gefascineerd door haar. Ze is nogal terughoudend en heeft nare dingen meegemaakt, waardoor hij zodra hij meer over haar weet er alles aan probeert te doen om haar te beschermen.

Mijn mening

Een heerlijk boek dat lekker leest door een levendige en beeldende schrijfwijze. Je ziet voor je hoe de omgeving zich ontvouwt en dat alles wat er geschreven staat ook lijkt te kloppen, ze heeft duidelijk achtergrond informatie ingewonnen over Albanië haar topografie, tradities, cultuur en ook taal. Dit gaf mij het gevoel dat het heel realistisch overkomt.  

Conclusie

De meeste vrouwen onder ons kennen deze auteur door de boeken en films: Fifty Shades of Grey en zullen daar hun verwachtingen op afstemmen, dan kom je bedrogen uit. Het boek is veel beter. Dit is een verrassend, mooi, avontuurlijk, spannend en sensueel verhaal waarin ook zware thema’s niet uit de weg wordt gegaan en lijkt dus in niets op haar eerdere trilogie. Ik kan dit boek van harte aanbevelen.

Dit boek krijg 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.