Dodenstoel – Johan Andersen

© Mei 2019 Uitgeverij HarperCollins
ISBN 9789402702712      
Genre: 305 – Literaire thriller
Uitvoering: Paperback

Dit boek is het thriller debuut van Johan Andersen, hij is een Nederlandse uitgever en schrijver.

Cover

De cover spreekt je als thriller-lezer direct aan. Dit doet namelijk de afbeelding tezamen met pakkende titel van de dodenstoel oftewel een ouderwetse elektrische stoel.

Samenvatting

Eugène Hamer wordt even voor acht uur wakker gebeld, veel te vroeg daar hij net terug is uit Kiev. Het is Raaf en zijn stem klonk net zo schor als anders. Het is dringend, zijn assistentie is speciaal verzocht. Een voormalige officier van het Nederlandse leger is vermoord in Amsterdam. Ivan van der Hoeve, recherche districtsteam Zuid is degene die om hem heeft verzocht, apart want Hamer weet zeker dat hij hem nog nooit eerder heeft ontmoet. Hamer wordt door hem aan Neli Panka leider van het onderzoek voorgesteld. De dodelijke slachtoffers zijn Kolonel Donald Westerlaake en zijn vrouw, ook wordt er een getraumatiseerde jongen gevonden in de kast bij de dode vrouw. De moordenaar laat ook de boodschap: ‘Pas als mijn wraak compleet is, stop ik met moorden…’ achter voor de politie en wordt het duidelijk dat deze nog niet klaar is met zijn ‘werk’. Nu moeten ze wel samenwerken. Hierbij een quote uit het boek:

“Wij hebben daar niemand die ons zou kunnen helpen en een verzoek indienen bij de overheid daar is even kansrijk als Nederland bij het WK voetbal.” Ja wat kan ik hier nu over zeggen ….

Mijn mening

Dodenstoel is een thriller die eerst langzaam op gang komt, maar daarna steeds spannender wordt. Het leest begrijpelijk en prettig en heeft hedendaagse elementen in zich, waaronder drugs- en mensensmokkel die aan de orde komen. De hoofdpersonages Neli Panka en Eugène Hamer worden naar mijn mening erg goed beschreven en hebben mijn sympathie gewonnen.

Conclusie

Een aan te raden thriller, spanning komt na een langzaam begin zeker aan bod, ook wordt er een psychologisch spelletje gespeeld met beide hoofdpersonages. Het verhaal loopt heel erg goed door en zoals al gezegd loopt de spanning op. Zeker aan te raden om als thrillerlezer dit boek te lezen. 

Johan Andersen geeft je sterke hoofdpersonages en ik hoop op meer over beiden, het liefst weer samen te kunnen lezen in de toekomst.
Dit boek krijg 4,5 sterren ✪✪✪✪½.

Met dank aan Leesclub ThrillZone voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.