‘Fuzz Het is lente!’ & “Fuzz Het is herfst!’ – M.A.T Peskens

© 2017 Pesamera        
ISBN 9789401914383         
Genre: Nur 273 – Prentenboeken (< 6 jaar)
Uitvoering: Gebonden boeken

Covers

De covers zijn simpel en voor kinderen begrijpelijk getekend, met Fuzz op de voorgrond, de achtergronden laten duidelijk de seizoenen zien, waardoor mijn kleindochter Ivy (3 jr) haar favoriete boek direct herkent.

Samenvatting

Het is lente! Gaat over Fuzz die samen met haar Opa Snor gaat picknicken. De kleuren in het verhaaltje én de tekeningen, doen het voor mijn kleindochter, ook verteld ze wat uitgetekend is, zoals bijvoorbeeld een rugzak, dieren, bloemen, fruit, de kleuren en laat haar tellen, bijvoorbeeld het aantal bijen. Aan dit verhaal vindt ze het leuk dat Fuzz een vriendinnetje krijgt.

Het is herfst! Gaat over Fuzz die een worteltaart voor haar opa Snor bakt, maar er zelf niet kan afblijven 😊. Dit is het favoriete stukje uit beide boeken van mijn kleindochter.  De gekleurde bomen en paddenstoelen vindt ze ook geweldig en noemt alle kleuren op. Opa snor is erg grappig zegt ze als hij weer iets doet. Dat de vogel zo groot is en Fuzz zo klein is een beetje raar, dit zijn haar woorden.

Mijn mening

Geweldige boeken om voor te lezen aan kleintjes zoals mijn kleindochter van 3! Ik heb ze ook uitgeleend aan mijn dochter en zij vindt ze ook erg leuk voor Ivy.

Conclusie

Prachtige verhalen en tekeningen, de kinderen begrijpen bijna direct wat er staat mede door deze tekeningen en de kleur-woorden in dezelfde kleur geschreven.

Ivy heeft haar kleur(-streepjes) bedankje achtergelaten in de boeken voor de meneer die mooie boeken kan schrijven.

Met dank aan de Facebook-groep  Selfpub Café waarvoor wij dit boek als estafetteboek mochten lezen en recenseren. 

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.