‘Genadeloze koning’ (Mount-trilogie, #1) – Meghan March

© 2018 SVM Publishing         
ISBN 978-94-930-3009-1         
Genre: Nur 302 – Vertaalde literaire roman, novelle
Uitvoering: E-book

Dit boek is het eerste deel van de Mount-trilogie.

Quote: In mijn stad is er maar één koning en dat ben ik. Ik regeer door angst, maar krijg respect door mijn acties.’

Cover 

De cover laat een karaf en een whiskyglas zijn die beide half vol zijn, past heel goed bij het boek daar Keira een familiebedrijf die whisky distilleert en verkoopt.

Samenvatting

Keira Kilgore voelt dat er iemand in haar kantoor in de kelder van haar eigen bedrijf aanwezig is. Vastberaden om een verrassingseffect te bewerkstelligen trekt ze de deur open en wordt overvallen door koude rillingen als ze de stem hoort van Lachlan Mount. Hij beweert dat ze een grote schuld heeft, die haar overleden man buiten haar medeweten om heeft geregeld. Hij is op de hoogte dat ze dat nooit zal kunnen betalen en stelt een ruil voor; in plaats van het geld wil hij HAAR.

Ze krijgt zeven dagen uitstel van betaling. Quote: ‘Het gestage gedreun van de angst die door mijn aderen stroomt, probeert mijn ijzeren ruggegraat (!) te verzwakken.’ Ze vraagt haar vriendin Mags Mason om hulp en deze wil dat ze meteen komt om erover te praten. Haar vriendin verteld de geruchten die ze heeft gehoord hoe de overleden man van Keira de lening heeft gebruikt en dit is wederom een grote schok voor haar. Daarnaast vertelt ze wat er kan gebeuren als je Lachlan tegenwerkt en dit is niet na te vertellen.

Elke dag die voorbijgaat, vind ze een briefje telkens met een foto van mensen die haar dierbaar zijn met daarop geschreven het aantal dagen die er nog te gaan zijn voor het uitstel is verlopen.

Mijn mening

Het is een boek waar ik niet mee kon stoppen met lezen, wat een arrogante man is die Lachlan Mount. Moeite koste het om niet door te lezen, het karakter van Keira spreekt me heel erg aan, wat een felle donder.

Conclusie

Passie, erotiek en een genadeloze Koning een heerlijke combinatie voor wie even iets anders wil dan alleen maar romantiek. ‘De chemie tussen beide hoofdpersonen is geweldig goed uitgewerkt. Het heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal uitstekend te volgen is. Het einde is zo spectaculair geschreven dat je direct door wil lezen in het volgende deel.

Auteur

De sprong in het diepe van bedrijfsjurist naar schrijfster van romances en uiteindelijk New York Times, #1 Wall Street Journal en USA Today bestsellerauteur!, heeft ervoor gezorgd dat Meghan March er nooit spijt van zal krijgen. Met meer dan dertig titels die zijn gepubliceerd, heeft ze miljoenen boeken in meerdere talen verkocht aan mede-romanliefhebbers over de hele wereld. Ze is een nomade in hart en nieren en is momenteel te vinden in de bossen van de Pacific Northwest, waar ze nog lang en gelukkig leeft met haar eigen echte alfaheld.

Ze vindt het leuk om van haar lezers te horen op meghanmarchbooks@gmail.com.

Dit boek krijgt zeker 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan SVM Publishing voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.