‘Blauw’ – J.B. Hathewine

© 2019 J.B. Hathewine, Antwerpen
ISBN 978-94-638-862-08
Genre: Nur 301 – Literaire roman, novelle
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 275

‘Ik wil bloot zijn en beginnen’ Vers 6, Paul van Ostaijen

Cover

De cover oogt eindig, door het blauwe (zee-)water en de vage hoge kustlijn erachter met als enig leven een formatie langs vliegende vogels. De tekst onder de titel laat weten waarom deze setting: Wanneer een lang bewaard geheim boven water dreigt te komen …

20190813_154027

Samenvatting

Het verhaal begint op zaterdag 15 september 2018 in Antwerpen. Olivia heeft haar eigen kunstgalerie geopend om een nieuw leven te beginnen en haar verleden achter zich te laten, maar dit is niet gegaan zoals ze gehoopt had. Ze gaat gebukt onder schuldgevoelens en verdriet en maakt een bijna onomkeerbare beslissing. Dit zorgt ervoor dat haar vriendin Ella een afspraak regelt bij een psychologe. Daarna volgen de ontwikkelingen elkaar op en vallen de puzzelstukjes ineen.

Mijn mening

Prettig aan dit boek vond ik dat er vanuit diverse personen geschreven is en niet alleen vanuit één perspectief, maar daardoor was ook voor mij een enkele keer wel lastig om te volgen. Aan de andere kant kon ik het verhaal naarmate ik verder las niet meer wegleggen en moest ik doorgaan. Prachtig is het woord dat in me opkwam tijdens het lezen van de epiloog.

Conclusie

Een buitengewoon mooi boek dat je in zijn greep houdt, een beetje mysterieus maar uiteindelijk ook feelgood. Geschreven is het in het Vlaams en dat zorgt af en toe voor verwarring.

Auteur

J.B. Hathewine is een schrijversduo bestaande uit twee vriendinnen Joke en Barbara. Vanuit hun thuisbasis Antwerpen genieten ze elk met hun gezin van het leven. Blauw is hun debuutroman.

Schrijversduo

Dit boek krijgt van mij 4 ½ sterren ✪✪✪✪½.

Met dank aan de Facebook-groep  Selfpub Café en Joke en Barbara waarvoor ik dit boek als estafetteboek mocht lezen en recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.