‘Nevelhel’ – Erik Persoons

© 2019 Uitgeverij Kramat bvba
ISBN 9789 4624 2100 4
Genre: Nur 305 – Literaire thriller
Uitvoering: Paperback

Dit boek is de tweede psychologische boek van Erik Persoons, ook heeft hij kinderboeken en theaterstukken geschreven en is daardoor een veelzijdige auteur.

Het-boek-Nevelhel-PROMO-1280-1080x675

Cover

Je ziet een hoodie zonder een duidelijk gezicht te zien, erg creepy deze hoop je nooit tegen te komen in het donker. Daaronder een in eveneens geklede hoodie man die bijna op de treinrails van een tegemoetkomende trein loopt. Met als titel: Nevelhel in blokletters. Ook staan er op de cover de woorden: psychologische thriller, suspense en Kramat (de uitgever). Suspense heeft als definitie: aanhoudende spanning dat belooft veel goeds!

Samenvatting

Alex Taens loopt na zijn werk zoals altijd naar het treinstation om naar huis te gaan, er hangt dichte mist en hij registreert dat er nog twee anderen op de trein wachten. Een jonge vrouw en een man met de hoodie van diens sweater op zijn hoofd. Hij groet de man, maar krijgt geen antwoordt terwijl hij doorloopt naar zijn vaste stek tegen het reclamebord waarvandaan hij de jonge vrouw niet meer ziet zitten wegens de dichtheid van de mist. Dan komt de sneltrein naar Brussel die niet stop op dit station aan gedenderd. Op dat moment ziet hij dat de man aanstalten maakt op richting de trein te bewegen en in een onbewuste wanhoopspoging werpt Alex zich op het lichaam om hem te verhoeden van het ergste.

Doordat hij deze daad heeft verricht wordt Alex als held gezien, dit geeft hem het geweldige gevoel dat hij de wereld aankan en besluit hij dit gevoel te versterken door degene die hij gered heeft op te zoeken. Dennis Vantienen is niet erg blij dat hij door Alex is tegengehouden en verafschuwt het idee dat hij op de speciale afdeling in het ziekenhuis ligt.  De psychiater dr. Sophie Degryze kan niet tot hem doordringen en vraagt op verzoek van Dennis om te mogen praten met Alex. Dan hoort mij met verbijstering het verhaal van Dennis aan en verandert zijn gevoel van euforie.

Quote: Opnieuw voelde hij die volledige metamorfose, alsof hij de hele wereld aan kon.

Omdat Dennis geen familie en vrienden heeft wordt Alex door zowel Dennis als Sophie aangewezen als enige naaste waar Alex niet erg blij mee is. Niet lang daarna gebeuren er vreemde dingen, is het echt of speelt het zich af tussen de oren van Dennis. En waarom overkomen dezelfde vreemde angstaanjagende voorvallen Sofie, waardoor ze erg aan zichzelf begint te twijfelen.

Mijn mening

Het feit dat het geschreven is door een Vlaamse auteur en dat dit het lezen minder gemakkelijk voor mij maakte, doet niets af aan het feit dat de onderwerpen in dit boek zeker interessant waren, het had mijns inziens wel iets meer uitgediept mogen worden, met name de achterliggende gedachte van de dader.

Conclusie

Het is een psychologische thriller met een mysterieus randje. Het einde is zeker onverwacht spannend. Voor een nog experimentele thriller is het zeker goed en ik verwacht dat toekomstige boeken zeker aan mijn positieve leeservaring zullen bijdragen.

Erik Persoons

De auteur

Erik Persoons heeft eerder theaterstukken geschreven en geregisseerd. Hij had nog enkele onafgewerkte manuscripten en gebruikte deze om twee psychologische projecten vanuit de beginfase uit te werken: het psychologisch drama ‘Kaakslag’ en de psychologische thriller ‘Nevelhel’ beide uitgegeven door uitgeverij Kramat.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren ✪✪✪✪.

Thrill-Zone-2

Met dank aan Leesclub ThrillZone voor het exemplaar om te recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.