‘Fury’ – Katie Lowe

© 2019 A.W. Bruna Uitgevers
ISBN 978-90-449-7732-5
Genre: Nur 305 – Literaire thriller
Uitvoering: Paperback

Dit boek is het debuut van Katie Lowe en is mij ter beschikking gesteld doordat ik meedoe aan de Chicklit.nl leesclub.

Cover mijn boek

Cover

De cover is prachtig in rood uitgevoerd en oogt erg mysterieus met de meisjes liggend met de ogen gesloten. Het zorgt ervoor dat je het boek wilt oppakken.

Samenvatting

Engeland, 1998. Een zestienjarig meisje wordt dood gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend. Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

 

Heden. Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje met een zwarte geschiedenis – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats. Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen beoordelingsvermogen.

Prachtige quote:Het is een kracht die je als meisje leert en nooit meer vergeet: het vermogen om je leeftijdsgenoten met weinig meer dan één blik in de hiërarchie te plaatsen.’

Mijn mening

Staat te lezen op de site van Chicklit.nl, dit is een van de voorwaarden om mee te mogen doen aan de leesclub.

Conclusie

Staat te lezen op de site van Chicklit.nl, dit is een van de voorwaarden om mee te mogen doen aan de leesclub.

De auteur

Ik was in de gelukkige omstandigheid om een Meet&Greet met Katie Lowe mee te mogen maken, ze is een kleurrijke persoonlijkheid en erg enthousiast, ze had haar zus waar ze mee samenwoont mee. Ze is afgestudeerd aan de University van Birmingham en heeft een Bachelor (Hons) in het Engels en een Master of Philosophy in Engelse literatuur. Hieronder enkele foto’s tijdens de Meet&Greet.


Dit boek krijgt 3 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Chicklit.nl Leesclub voor het exemplaar om te recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.