‘Het CARPA Complot’ – Heleen van den Hoven

© 2019 De Crime Compagnie
ISBN 978 94 6109 400 1
Genre: Nur 332 – Thriller
Uitvoering: E-book

Dit boek won de eerste prijs bij een thriller-wedstrijd van Sweek en De Crime Compagnie.

1e prijs

Cover          ><+++>

De cover oogt mysterieus, mooie heldere vrouwelijke ogen tussen bits en bytes, dit belooft een mainframe verhaal te worden!

Samenvatting          >><3>

Het lijkt erop dat er naar sollicitanten gezocht wordt door middel van een puzzelspel genaamd CARPA 3521 op het internet: ‘Hello, we are looking for highly intelligent individuals.’

Geus Versluijs is student informatica. Hij en zijn it-vrienden worden erin meegezogen zo verslavend blijkt het te zijn om deze uitdaging op te lossen. Zodra hij de puzzels heeft opgelost en zijn kunnen heeft bewezen, verwacht hij groots onthaalt te worden door een toekomstige werkgever. Zodra hem begint te dagen dat er dingen niet in de haak zijn wil hij afhaken, maar dit staan ze niet toe en wordt hij onder bedreiging dat ze zijn familie iets aan zullen doen ontvoerd. Hij probeert net voor zijn verdwijning nog zijn vriend, die superslim is en zijdelings werkt hij Rijkswaterstaat een verborgen boodschap door te geven om zijn zus veilig te stellen. Met zijn verdwijning en de gebeurtenissen gaat ook Geus zijn vader, oud sluizenwachter dingen uitzoeken betreffende het waterpeil tenslotte wonen ze beneden AP en middenin Rivierenland en weet hij anderen van zijn vermoeden te overtuigen.

kaart-beheergebied-wsrl2

Mijn mening          <\\><

Dit verhaal pakt me meteen, leest erg prettig en komt heel erg waarheidsgetrouw over. Erg leuk ook dat het vanuit meerdere personages geschreven is. Daarnaast is het ook heel erg aangenaam dat het verhaal zich afspeelt in Nederland en herken ik meerdere locaties (tenslotte woon ik er middenin), waardoor veel erg bekend voorkomt en het verhaal wel heel erg dichtbij komt.

Conclusie          ><[o]>

Het is een uiterst goed doordachte gebeurtenis die zomaar zou kunnen gebeuren, de auteur heeft zich goed op de hoogte laten stellen en/of grondig onderzoek gedaan naar het waterschap en hackers.

Helen_Dool_web

De auteur          ><[[]]>

Na haar Gymnasium volgde Heleen van den Hoven enkele opleidingen tot docent, maar ook een paar in de boekenbranche. Binnen deze laatste sector is ze sinds 1999 werkzaam, niet alleen als auteur, maar ook als schrijfcoach en als vormgever en begeleidster van publicaties voor bedrijven, verenigingen en particulieren. Ook ontwikkelt ze bordspelen en bedenkt ze raadsels voor hackers. Ze begon met het schrijven van kinderboeken en een avonturenroman, maar medio 2019 verscheen haar eerste thriller, Het Carpa Complot.

Dit boek krijgt 5 zeer verdiende sterren ✪✪✪✪✪, niet eerder zo’n spannend, realistisch, origineel en terechte dreiging van mijn (persoonlijke-) leefgebied gelezen.

Met dank aan Vrouwenthrillers en De Crime Compagnie voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.