‘Grenzeloos – Als liefde je overhaalt’ – Lis Lucassen

© 2018 Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789401911139
Genre: Nur 340 – Populaire fictie algemeen
Uitvoering: E-book

Omdat ik meedoe aan de Blogtour van Tinteling Romance voor haar tweede deel van de California Campus heeft Lis Lucassen mij dit e-book cadeau gedaan, hierbij mijn recensie.

Cover

De cover laat twee mensen zien die in elkaar opgaan en onder de titel en naam van de auteur een sportstadion, ook door de achtergrondkleur is het zeker uitnodigend om meer van dit boek te willen weten.

stukje grenzeloos etc

Samenvatting

Rebecca heeft het besluit genomen om een jaar afstand te nemen van haar verstikkende leven in de bijbelbelt in Nederland en in America te gaan studeren met name hij professor Hicks, leraar Astrofysica. Ze is nog voor de lessen beginnen aangekomen op de campus en besluit een fiets te huren. Tijdens een rit naar het strand wordt ze bijna aangereden en beland in het prikkeldraad met een behoorlijke snee in haar arm. Dan wordt ze geholpen en naar het ziekenhuis gebracht door Thor de knappe quarterback van het footballteam van hun universiteit. Hij ziet haar wel zitten en ziet het als een uitdaging dat ze hem afwijst. Helaas voor hem heeft ze een groot geheim, waardoor ze niet op zijn avances wil ingaan.

Quote: ‘I have decided to stick with love. Hate is too great a burden to bear.’

Mijn mening

Een heel mooi beeldend geschreven boek met een mengeling van echt voelbare Amerikaanse (groot/groter/groots) en Nederlandse invloeden en gebruiken. Erg sterk van dit boek vind ik dat ze niet onderdoet voor een Amerikaanse auteur met betrekking tot de geloofwaardigheid van het land en de sport. Ik ben heel erg onder de indruk van haar schrijfstijl.

Het plot was een stilte moment, totaal onverwacht, chapeau Lis!

Conclusie

Een verhaal heel erg beeldend geschreven met mooie gepaste zwoele scenes en heftige scenes. Een mengeling van originaliteit, spanning, zeer goed uitgewerkte personages, veel liefde en de drang om door te lezen. Een echte pageturner.

De auteur

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Onder de naam Lucassen maakte ze met ‘Hitte’ haar New Adult-debuut en daarna volgden in dezelfde serie nog ‘Razend’ en ‘Zomer’. Ook schreef ze de serie California Campus waarvan dit het eerste deel is en er daarna nog twee uitgegeven zijn: ‘Genadeloos’ waar ik aan meedoe met de Blogtour en mijn recensie is dan hier te lezen op 1 oktober 2019 en ‘Gestrand’ die ik nu meteen gekocht heb en ook daar zal ik mijn mening over geven.

Lis
Dit boek krijgt 5 sterke sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning, Tinteling Romance en Lis Lucassen voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.