‘Nova, The Renegades #2′- Rebecca Yarros

© 2018  Uitgeverij Zomer & Keuning                                                                                                  ISBN 9789401911986
Genre: Nur 285 – Fictie 15+ / 340 – Populaire fictie algemeen
Uitvoering: Paperback

Nova is het tweede deel van The Renegades trilogie, die elk over een van drie van de vier leden van het stuntteam gaan.

Cover

De cover is wederom prachtig uitgevoerd in avondrood tinten met palmbomen aan de voorgrond en de zee eronder. Heel toepasselijk voor ook dit verhaal.
‘Hij heeft de kans om haar terug te winnen. Het wordt alles of niets!’

2019-09-22 18.45.12

Samenvatting

Nova, Landon Rhodes voor zijn vrienden is de snowboarder en net als Wilder uit het eerste boek een van de originele leden van het stuntteam The Renegades. Ook hij heeft net als de andere teamleden de camera’s tijdens het academische jaar ‘Study at sea’ programma op een cruise rond de wereld bijna constant op hem gefocust. Hij heeft een voor zijn gevoel foute beslissing genomen, waardoor hij als een lege huls a.k.a. Casanova als een mannelijke slet door het leven gaat. Tot zijn schrik blijkt dat hij het meisje dat de liefde van zijn leven was en achter liet om deze reis te maken ook op het schip is gearriveerd en probeert hij er alles aan te doen om zijn fout recht te trekken. Schuldgevoelens zijn hem niet vreemd.

Helaas wil Rachel niets meer met hem te maken hebben en ook al doet hij nog zo zijn best om zijn leven te beteren en probeert hij zijn leven als Casanova achter zich te laten, deze naam blijft hem achtervolgen. Ze wil ook op het schip blijven omdat haar beste vriendin Leah speciaal voor haar met deze reis mee gegaan is en hem zoveel mogelijk uit de weg gaan. Ze heeft erg geleden onder de omstandigheden waarin Landon haar heeft achter gelaten en dit kan ze niet vergeten.

Mijn mening

Het is in dit geval zeker goed om vanuit beide personages te kunnen lezen, mede daar je dan begrijpt wat hun problemen en motivaties zijn en de reden waarom ze zo reageren. Na de vreemde dingen die gebeurden in het eerste deel is dit een totaal andere insteek. Hier draait het meer om te proberen fouten te herstellen en niet meer te maken. Heel erg duidelijk worden de gevoelens van Rachel die erg verbitterd is en niet alleen omdat hij haar verlaten heeft. Daaruit blijkt maar dat ook hier alles net niet is zoals je verwacht had. De plotwendig is ook niet te voorspellen door inmenging van buitenaf.

Conclusie

Het is een verhaal dat zeker romantisch is en heel realistisch geschreven, ook leuk om nog meer te lezen over de stunts. Daarnaast kom je er in dit verhaal ook geleidelijk achter wat er in het verleden met beide hoofdpersonages gebeurd is en waarom ze zich zo gedragen.

2019-09-22 18.49.22

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Zomer & Keuning voor het exemplaar om te recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.