‘In het donker’ – Kim Mulder

© 2019 Kim Mulder / Tinteling Romance
ISBN 9781393174875
Genre: Nur 343 – Romantiek
Uitvoering: E-book

Voor de Blogtour van Tinteling Romance mocht ik met plezier meedoen voor dit eerste deel van een trilogie van Kim Mulder, hierbij mijn recensie.

Blogtour

Cover

De cover is mooi uitvoert in sprankelende groen tinten met daarop een vol passie dansende jonge vrouw op balletspitzen, daardoor is het zeker uitnodigend om dit boek te lezen.

Boek cover schuin

Samenvatting

Het verhaal begint met de verhuizing van Eva vanuit haar ouderlijk huis naar een appartement op de derde verdieping. Helaas is de lift kapot en moeten Eva, haar broertje en stiefvader alles via de trap vervoeren. De hitte en het traplopen worden haar iets te veel en de keuze tussen dozen laten vallen of zelf is snel gemaakt. Zo leert ze haar buurman Leroy kennen die bedolven wordt onder haar ondergoed die door de val uit de doos geopend is.

Quote sokken

Eva verwacht in de nieuwe omgeving weer de deur uit te kunnen gaan zonder medelijden of afkeuring en dit blijkt inderdaad zo te zijn. Het enige struikelblok is de schemering en het onveilige gevoel in het donker. Mede door haar nieuw verworven vrienden en de hulp die ze zonder dat ze het hoeft uit te leggen krijgt, is dit gevoel beter in toom te houden.

Tussen Leroy en Eva is duidelijk een aantrekkingskracht te voelen, helaas heeft Leroy een vriendin en er wordt over hem verteld dat hij altijd trouw in een relatie is.

Dankzij haar nieuwe vriendin Linda die haar neemt zoals ze is komt ze weer onder de mensen en doet ze weer dingen die ze deed voor het gebeuren en komt ze steeds meer uit haar schulp.

Quote moeder

Mijn mening

Het is een heel prettig verhaal om te lezen, geschreven vanuit de gedachtegang van Eva. Je ervaart haar denkwijze en de demonen waar ze mee te maken heeft na het meemaken van een traumatische ervaring. Deze ervaring maakt je nieuwsgierig en tegen het eind van het boek kom je erachter wat haar is overkomen. Eva maakt echt een enorme ontwikkeling door mede dankzij haar verhuizing naar een minder verstikkende omgeving en krijgt te dealen met een buurman die ook geen vlekkeloos verleden heeft gehad.  Daarnaast kon ik een paar keer niet stoppen met grinniken door enkele grappige scenes.

Conclusie

Deze YA/NA cross-over is aangenaam geschreven. Het gaat zeker over serieuze onderwerpen maar met grappige momenten. Van donker en verstikkend naar licht, vriendschap en liefde.

De auteur

Kim Mulder schreef eerder YA-verhalen, maar maakte de overstap naar New Adult. Haar debuutroman ‘In het donker’ is het eerste deel van een trilogie.

Kim Mulder
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Tinteling Romance en Kim Mulder voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.