‘Saartje wil een taartje Beweeg je mee’ – Mariska Bogaerds

© 2019 Uitgeverij Bewegenboog
ISBN 9789090314686
Genre: Nur 273 – Prentenboeken (< 6 jaar)
Uitvoering: Hardcover

Dit boek is speciaal gemaakt om zeer jonge kinderen te laten bewegen.

Cover

De cover springt eruit. Een dansend konijn met de gedachte aan een worteltjestaart.

cover

Samenvatting

Het verhaal is geschreven in korte zinnen met grote letters, waarin de bewegingen beschreven staan. Saartje heeft veel zin in worteltaart, maar moet deze gaan zoeken en daarvoor verschillende bewegingen gaan maken. Ze krijgt pas taart als ze alle bewegingen zoals: zwaaien, kruipen, springen, draaien, stampen en rennen heeft gedaan.

Voorin het boek staat ook nog als wortel op de taart het lekkere recept om deze te kunnen maken, maar dat is nog niet alles achterin het recept voor de gezonde versie!

Ivy’s mening (3 jaar)

Ze deed gezellig mee met alle bewegingen die opgedragen werden en ze heeft ervan genoten. De paar weken die ze kreeg om dit boek te mogen gebruiken zijn voor haar eigenlijk te kort. Tenslotte kon ze de tekst ook helemaal napraten. Haar leeftijd maakt dat ze herhalingen geweldig vindt.

Conclusie

Een dikke aanrader voor de allerkleinste kinderen.

De auteur

Mariska Bogaerds, de schrijfster van het boek Saartje wil een taartje, zocht een boek waarbij kinderen in beweging konden komen tijdens het voorlezen. Doordat ze dit boek niet kon vinden, heeft ze er zelf een gemaakt. En kan nu iedereen tijdens het lezen ook lekker gaan bewegen, want stil zitten voor kinderen is soms erg lastig én bewegen is natuurlijk erg belangrijk voor ieder kind.

Mariska
Dit boek krijgt 5 zwaaien.

Met dank aan de Facebook-groep  Selfpub Café en Mariska Bogaerds waarvoor ik dit boek als estafetteboek mocht lezen en recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.