‘Droomleven van een Fangirl’ – Laurianne Aerts

© 2019 Laurianne Aerts – Fanflicks
ISBN 9789492375063
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: E-book

Met dit boek doe ik mee aan de leesclub van Booklantis: We lezen namelijk het boek ‘Droomleven van een Fangirl’.

Leesclub

Dit verhaal draagt ze op aan alle fangirls. Geef nooit je dromen op en blijf erin geloven.

Quote

Cover

De cover ziet er erg meisjesachtig uit in roze-tinten. Er zit een meisje in een rommelige kamer op een bed te typen op een laptop met naast haar een hondje en boven haar hoofd een droomwolk met daarin de woorden Droomleven – van een—Fangirl.

Samenvatting

Olivia Smith is 18 jaar, heeft geen vrienden en leeft in haar eigen wereld, die alleen maar bestaat uit het schrijven van fanfictie over de werkelijk bestaande Australische Boyband 5 Seconds of Summer, met name over de drummer Ashton Irwin, twitter en school.

Ze is net begonnen met een nieuw verhaal #JagenNaarLiefde, dat ze via twitter aankondigt. Waarna ze even geen inspiratie heeft en naar beneden gaat waar haar vader zeer grappig roept: ‘Ze is beneden!’ en bedenkt dan dat dat de reden is waarom ze altijd op haar kamer zit. Ze is alleen blij om haar hondje Winnie te zien, haar enige vriendin.

Wanneer ze onderweg zijn naar haar grootouders draaien ze op de radio de nieuwe hit van 5 Seconds of Summer en verkondigen ze dat de vier Australiërs naar het radiostation komen voor een kleine show met een winkans op speciale tickets om ze te ontmoeten. Deze kans moet ze grijpen en gelukkig ze wint de laatste ticket.

Ashton Irwin
Hierboven een foto van Ashton Irwin, hij bestaat echt!

Mijn mening

Dit is mijn eerste fanfiction en ik ben totaal niet teleurgesteld door dit genre, het heeft me aangenaam verrast. Een heerlijk boek om te lezen, kon het gewoon niet wegleggen. Hoewel ik de personages een beetje naïef vond voor hun leeftijd, las het heerlijk weg. Het einde was echt een teleurstelling voor me, dit had ik totaal niet aan zien komen. Mijn verbeelding had iets anders voorgesteld.

Van Laurianne Aerts

Conclusie

Dit is een verhaal over de hoop en dat alles mogelijk is als je het maar graag genoeg wenst (in je verbeelding). De bekende namen die je in dit boek tegenkomt zijn een cadeautje. Ik kan dit met harte aanbevelen.

Laurianne Aerts

De auteur

Op vrijdag de dertiende kwam Laurianne Aerts (1995) in België ter wereld. Al van jongs af aan was ze bevangen door de magische wereld van boeken, en de kracht hiervan om je naar een compleet andere wereld te kunnen brengen. Op erg jonge leeftijd schreef ze al haar eerste verhaal, een aantal a4-tjes volgeklad met een horrorvertelling dat ze De Griezelige Nacht doopte. Helaas is deze nooit afgerond…
Later, nadat ze het internet en de schrijvers-communities daarop ontdekte, begon ze haar carrière met verhalen over Justin Bieber en The Janoskians. Op het laatste kreeg ze maar liefst 20 abbo’s (= mensen die zich op een verhaal geabonneerd hebben) – wat voor haar een big deal was: de bevestiging van haar kunnen!
Vanaf dat punt ging het alleen maar opwaarts, en verwierf ze meer fans – en bekendheid – op Quizlet met verhalen over One Direction en 5 Seconds of Summer. Dit leidde tot de uitgave van haar succesvolle debuut Droomleven van een Fangirl. Vergeet-Me-Niet is Laurianne’s tweede verhaal, waar ook enkele karakters uit haar eerste boek nog een rentree maken…
Laurianne studeert momenteel Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen, en hoopt later aan de slag gaan achter de schermen van een televisieprogramma of bij de redactie van een tijdschrift.

Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.