‘Genadeloos – Als liefde je breekt’ – Lis Lucassen

© 2019 Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789401915328
Genre: Nur 340 – Populaire fictie algemeen
Uitvoering: E-book

Met dit boek doe ik mee aan de Blogtour van Tinteling Romance voor het tweede deel van de California Campus geschreven door Lis Lucassen.

20191001 Blogtour Genadeloos

Cover

Ook het tweede deel van de California Campus laat twee mensen zien, deze zijn vanaf hun rug te zien en zoeken steun bij elkaar met ook onder de titel en naam van de auteur een sportstadion. Dit keer met een andere achtergrondkleur waardoor beide boeken duidelijk bij elkaar horen.

Samenvatting

Als blijkt dat er een fout gemaakt is met de kamer op de universiteit waar Danique (Dani) Meijer na haar road-trip door een gedeelte van Amerika in zou trekken, wordt duidelijk dat deze aan iemand anders is gegeven en wordt er een andere oplossing gezocht. Dan komt het verlossende antwoordt en gaat ze intrekken in het strandhuis van de familie Hathaway waar ook Jackson (Jax) Hathaway de zoon verblijft, helaas wil hij niets met haar te maken hebben. Het huis is groot genoeg dus zal het wel lukken om hem te ontwijken.  Daarom is ze ook verbaast als hij hetzelfde vak heeft en gewoon naast haar komt zitten.

Tim van de Hollandse Vereniging nodigt haar uit voor een bijeenkomst en dan gaat ze samen met hem en andere leden naar de football wedstrijd van de Caltech Sharks, waar ze ook kennis maakt met Becca, wat een beetje ongemakkelijk is, door opmerkingen van Stella een andere Nederlandse. Doordat Dani even later via Becca antwoorden probeert te verkrijgen tijdens de eerste wedstrijd waarbij Jackson weer meedoet met het team, loopt alles aardig uit de hand tussen Thor en Jackson. Na dit voorval groeien Jackson en Dani langzaam naar elkaar toe.

Quote: ‘Ik kan niet zeggen dat het de eerste keer is dat vrouwen ondergoed naar me gooien, maar wel de eerste keer dat het me totaal verrast.’

Quote: ‘Dani? Hoe echt wil je het maken?’

Jackson komt langzaam los en verteld aan Dani het een en ander over wat hem overkomen is alleen Dani kan dit niet terug doen. Haar demonen zijn in haar hoofd verschrikkelijk en ze heeft ze op de achtergrond geparkeerd.

Stukje genadeloos

Mijn mening

Het is een qua onderwerp een nog heftiger en soms ook erg spannend, net zo’n geloofwaardig verhaal als deel 1, Grenzeloos. Heel fijn vind ik het ook dat het een opvolger is met andere hoofdpersonages, waardoor je blij bent het vorige verhaal hierin verder verweven te kunnen lezen.

Conclusie

Het is wederom een beeldend verhaal, waar je in mee kan gaan. Ook hier een mengeling van originaliteit, meer spanning, behoedzaamheid, blindheid voor je omgeving en vergeving aan bod.

De auteur

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Onder de naam Lucassen maakte ze met ‘Hitte’ haar New Adult-debuut en daarna volgden in dezelfde serie nog ‘Razend’ en ‘Zomer’. Ook schreef ze de serie California Campus waarvan ‘Grenzeloos’ het eerste deel is (recensie eerder geschreven) en er daarna nog twee uitgegeven zijn: ‘Genadeloos’ waar ik dus nu aan meedoe met de Blogtour en ‘Gestrand’ een korter verhaal die ik direct gekocht heb en ook daar zal ik mijn mening over geven.

Lis
Dit boek krijgt eveneens 5 sterren ✪✪✪✪✪, daar ik geen enkel minpuntje kon vinden 😊.

Met dank aan Lis Lucassen, Uitgeverij Zomer & Keuning en Tinteling Romance voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.