‘De heks van de Bergweg’ – Edward Hendriks

© 18-10-2019 Edward Hendriks    Smashwords Edition
ISBN Nog niet bekend
Genre: Jeugdthriller
Uitvoering: E-book

Cover

De cover ziet er luguber uit, een doodshoofd tegen een zwarte achtergrond, je komt erachter dat het perfect past bij de inhoud van dit boek.

Cover de-heks-van-de-bergweg

Samenvatting

Het verhaal begint in de klas van Kasper tijdens het einde van het laatste jaar van de lagere school waar meester Patrick de vraag stelt: ‘Goed, wie van jullie is weleens bang?’ Niemand geeft antwoordt en dan begint de meester zelf te vertellen waarbij bang voor is. Zelf is hij bang voor twee pestkoppen uit zijn straat: Stijn en Richard maar verteld dit niet, ook bang om wat anderen en vooral Ellie daarvan zullen denken. Na enkele angsten te hebben aangehoord geeft de meester de opdracht mee om in de komende week een werkstuk te maken van hun grootste angst en deze te onderbouwen op minimaal vier A4-tjes en deze tegelijk de baas te worden.

Na de les gaan Kasper en zijn beste vriend Dennis naar de speelgoedwinkel om iets te kopen om mee te spelen in de extreme hitte die op dat moment heerst. Tijdens het uittesten van dit speelgoed worden ze betrapt op het spelen op een zeer oude begraafplaats door een enge oude vrouw. Toch besluiten ze met de anderen van hun clubje de volgende dag daar weer te gaan spelen.

Dit is het begin van een groot avontuur.

Mijn mening

Het is een heel levendig, suggestief en spannend geschreven boek zeker om ook voor alle leeftijden te lezen. Dit boek is eigenlijk een jeugdboek maar ik heb ervan genoten, heerlijk om te lezen. Mijns inziens kan hij scharen in het rijtje van griezelboeken.

Conclusie

Een combinatie van mysterie, overwinning van angst, vriendschap, ontluikende liefde en kracht. Een aanrader, nu met Halloween in aantocht is het een geweldige boekentip!

edward-hendriks-auteur-2017

De auteur

Edward Hendriks is eigenlijk een thrillerschrijver en heeft al vier thrillers op zijn naam staan waarvan ‘Bloedgeld’, zijn debuut is uitgekomen in 2012. ‘Gezworen vrienden’ verscheen in april 2014. Eind mei 2017 kwam mijn derde thriller ‘Geen weg terug’ uit. Eind januari 2019 verscheen de wraaknovelle ‘Het meisje van toen’, dat hij voorlopig alleen als e-book uitbrengt.

Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Edward Hendriks voor het exemplaar om vooruit te lezen en te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.