‘Black-out Remi Versie 2.0’ – Lara Reims

© 15 oktober 2019 Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789463886024
Genre: Nur 280 – Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen/285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover

Met dit boek doe ik met zeer veel plezier mee aan de Black-out Blogtour van Hamley Books, hieronder mijn recensie.

20191017 Blogtour Black-out

Dit boek is het tweede deel van de trilogie over Remi, de jongen die na de dood van zijn ‘ouders’ woont in het Creodroom een geheime futuristische wereld en daar allerlei avonturen beleeft.

lara-reims-profile-banner

Cover

De cover zie er wederom futuristisch uit in dezelfde stijl en kleuren als het eerste deel. Met daarop een jongen gezien op zijn rug zittend op een rots, die kijkt naar een tafereel van vliegende objecten en hoge gebouwen.

2019-10-11 12.17.48
Het leeslampje links heb ik ’s nachts gebruikt om te lezen in bed, de licht-pen rechts heb ik nog niet gebruikt.

Samenvatting

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel geëindigd is. Alleen is er iets goed mis, er zijn meer vragen dan antwoorden en als klap op de vuurpijl is zijn vriend verdwenen. Een van de manieren om zijn vriend te zoeken doet hij via games, hier zie je zo voor je dat hij helemaal opgaat in zijn game-personage.

Quote: ‘Hij beseft dat hij een gevaarlijk spel speelt, maar de game trekt als een magneet.’

Remi probeert via het spel zijn vriend te zoeken en beleeft daar bijna letterlijk een (weer) andere wereld.

Dan hebben we zijn vriendin Emma nog, zij trekt haar eigen plan en het lijkt wel of de vrienden uit elkaar groeien. Ze zit erg met haar emoties in de knoop.

Quote: ‘Jij bet perfect, en je wordt, vanwege de speciale behandeling die je krijgt, steeds perfecter.’

Zal het nog goed komen tussen Remi en Emma?

Mijn mening

Ik moet bekennen dat ik eerst wederom deel een heb gelezen omdat het een tijdje geleden was dat ik dit las en dat was geen overbodige tijd. Dit maakte dat dit tweede deel me gemakkelijker verder liet lezen en dit deel me nog meer versteld deed staan, totaal meegezogen werd ik in dit verhaal en wilde meer en verder lezen, zo balen om nog te wachten op het vervolg: ‘Home’ dat uitkomt medio maart 2020.

Conclusie

Het is allereerst aan te raden om deel 1: Upgrade Remi versie 1.0 eerst te lezen dat ook een geweldig boek is, zie ook mijn recensie op mijn site hier! Spannend, mysterieus, avontuurlijk en een wanhopige zoektocht. Wederom een echte Young Adult en nog beter en spannender dan het eerste deel. Een ware aanrader, kan niet wachten op het laatste deel.

2019-10-17 13.59.57
Een lieve boodschap van Lara!

De auteur

Lara Reims (1974) woont in Boekarest. Van daaruit schrijft ze haar verhalen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om haar te mogen ontmoeten en hoop volgend jaar haar een weekje te mogen bezoeken, daar kijk ik erg naar uit.

71747196_511053843069132_7230960343445405696_n
Lara en ik

Dit boek krijgt natuurlijk 5 sterren ✪✪✪✪✪, nog fantastischer dan het vorige deel.

Met dank aan Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.