‘Kwijt’ – Sandra J. Paul

© 2019 Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789082893915
Genre: Nur 330 – Spannende boeken algemeen / 332 – Thriller
Uitvoering: Paperback

Weer een boek die ik mocht lezen in de Blogtour van Hamley Books, dit keer staat een thriller centraal om te bespreken en wat voor een.

Blogtour Kwijt

Cover

De cover is overwegend groen uitgevoerd met een vrouw die je op haar rug ziet met haren die in de wind wapperen en lijkt te vervagen. Dit zie je ook met de titel in het wit uitgevoerd gebeuren dat de letters links vervagen. Dat maakt de cover erg interessant om meer over te willen weten.

Cover Kwijt

Samenvatting

Je zal maar wakker worden omgeven door een hond en katten terwijl je deze nog nooit hebt gehad en ze lijken je te kennen en te mogen, dit overkomt Jim Vermeersch als hij wakker wordt en hij schrikt zich rot. Hij is erg in de war en vervalt van de ene verbazing in de andere, alles is anders dan hij zich herinnerd van de dag ervoor. Dan blijkt dat hij twee jaar van zijn leven kwijt is, zijn geheugen over deze tijd is weg. Het ergste is nog wel dat zijn zoon totaal veranderd is en hem lijkt te haten en waar is zijn vrouw?

Beetje bij beetje blijkt alles anders dan hij gedacht had en gaat hij aan zichzelf twijfelen. Wat doet hij in België terwijl hij in Engeland zijn leven heeft, zoveel vraagtekens en weinig antwoorden.

Quote: ‘Wat als je perfecte leven een leugen was?’

Wanneer hij op zoek gaat naar de ontbrekende stukjes, gaat hij aan zichzelf twijfelen en denkt hij dat hij dingen verkeerd heeft gedaan, waaronder een vrouw die steeds in zijn gedachten voorkomt, is hij vreemdgegaan?

Mijn mening

Dit verhaal zit ingenues in elkaar, goed opgebouwd en met steeds meer vragen die je beantwoord wilt hebben, dus blijf je doorlezen om te begrijpen hoe de vork in de steel zit. Wat een verhaal, totaal niet voorspelbaar, geniaal overdacht. En het einde tja … ongelofelijk.

Conclusie

Het is een zeer psychologisch, spannend en indrukwekkend boek. Een echte mustread, het laat je versteld staan. Het leest heel erg gemakkelijk en is zo in detail geschreven dat je er helemaal in mee kan gaan. De ene na de andere gebeurtenis is zo sterk beschreven, geniaal!

Sandra J. Paul foto.jpg

De auteur

Sandra J. Paul (1972) schrijft boeken en kortverhalen met een paranormaal, psychologisch tintje. Eerder verschenen thrillers met de titels Azerty en Moordspel. Daarnaast schreef ze ook andere verhalen: Hart-Slag en Stof onder de naam Joanne Carlton.

2019-10-19 07.33.39Dit boek krijgt 5 verdiende sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.