‘Uit de as herrezen’ – Arjan Boes

© 2019 Arjan Boes
ISBN niet bekend
Genre: Actiethriller
Uitvoering: E-book

Dit boek is het vierde boek dat Arjan heeft geschreven, hij schrijft (actie-)thrillers.

Cover

Op de cover zie je een rockband optreden op een podium te midden van rook en lichtstralen met fans op de voorgrond.

cover en achterflap

Samenvatting

Het verhaal begint met de vondst van een vermoorde man in een bos. Hij blijkt al enkele weken overleden en er steekt een ongewone schaar uit zijn lijf. Hier maken we ook kennis met Melissa Jordan, de Engelse hoofdinspecteur moordzaken die de zaak behandeld.

Dan gaat het volgende hoofdstuk over Andrew Steward, hij is stripclubeigenaar en maakt zich druk over zeldzame munten die verdwenen zijn. Ook maakt hij zich zorgen over hoe hij een voormalige vriend en nu nog maar een zakelijke relatie Sir Winston hierover moet inlichten.

De vier bandleden van de rockband ‘Sincity’ houden in het chique Grand Brighton Hotel op verzoek van hun manager een persconferentie wegens hun terugkeer in de schijnwerpers met een nieuw album en de daarbij horende tour. Als het vragenuurtje bijna is afgelopen, horen ze tot hun verbazing dan hun ex-manager vermist was en waarschijnlijk dood gevonden is.

Via het gebit van het slachtoffer komen ze erachter dat het de ex-manager van de rockband ‘Sincity’ is en dat hij met de band middenin een juridisch gevecht zit.

Daarna lees je over verschillende motieven en mogelijke daders en zal je tot het eind van dit boek blijven gissen. Tipje van de sluier … het einde is totaal niet te voorspellen!

Mijn mening

Mijn probleem met dit boek was dat de gedachten van vele personages werd meegegeven, dit zorgde voor minder spanning en maakte het enigszins rommelig. Toch kan ik niet ontkennen dat het daardoor een erg grote puzzel werd waarvan de stukjes net niet in elkaar passen en dit heeft ook zijn charme en zorgt voor vele verkeerde veronderstellingen.

Conclusie

Wanneer je van thrillers houdt die een verrassende twist hebben en graag op het verkeerde been gezet wordt dan kom je zeker aan je trekken in dit boek en kan ik dit zeker aanraden. Maar hou je meer van het psychologische aspect en het gezichtspunt van maar één of enkele personages, dan kan dit een tikkeltje overdadig overkomen.

Arjan Boes

De auteur

Arjan Boes is geboren en getogen in Enschede, maar heeft inmiddels veel van de wereld gezien. Gefascineerd door het menselijk denken en handelen schreef hij hierover al gedichten, columns, (reis)verhalen en blogs. In 2012 besloot hij om zijn eerste boek te gaan schrijven. Door zijn aversie tegen onrecht en zijn liefde voor motorrijden was het onderwerp snel gekozen. Er een meeslepend en boeiend verhaal van te maken, was een uitdaging en leverde hem veel plezier op tijdens het schrijven. Mede door de positieve reacties van lezers werd hij extra gestimuleerd en schreef daarna nog twee spannende boeken: Fatale Liefde? en Schijnoffer. Alhoewel zijn verhalen fictie zijn, zitten er ook autobiografische elementen verwerkt in zijn boeken. In 2016 is zijn eerste boek Gerechtigheid (2013) opnieuw uitgebracht in een herdruk. Zijn boeken kenmerken zich door spannende verhaallijnen, verrassende wendingen en met aandacht voor de persoonlijke gevoelens en emoties van de hoofdrolspeler.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪ van mij.

Met dank aan Arjan Boes voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.