‘Verzwegen trauma’ – Melissa Skaye

© Oktober 2019 Uitgeverij LetterRijn
ISBN 978-94-918759-5-3
Genre: Thriller
Uitvoering: E-book

Dit boek is het zesde deel van de VT-thrillerreeks en mag ik lezen omdat ik (wederom) mag meedoen aan Leesclub ThrillZone.

Cover

Grauw/grijze kaft met een lege po-rolstoel op de cover met de titel en auteur in afgebrokkelde witte letters. Tevens wordt vermeld door Biblion naast een kleine lofzang, dat dit een nieuw boek is met dezelfde personages, waardoor duidelijk is dat dit een deel is in een reeks. Als ik Cees mag geloven, dan is het een boek om van te genieten.

cover + achterflap

Samenvatting

Sanne Philips en haar team krijgen te maken met meerdere moorden en er wordt ingegaan op haar relatie met de paragnost Will de Jager.

De proloog start in het heden, er zal een gruwelijke amputatie verricht worden aan beide benen door de dader. Dan gaat het verhaal terug naar 2009 en verteld over een auto-ongeluk, waarbij ze onderweg zijn naar de dierentuin in Amsterdam en waarbij Nolan zijn hele gezin verliest.

In 2017 komt het team waarbij Sanne Philips deel van uitmaakt in Hoorn op een plaats delict waar ze een man aantreffen van wie zijn onderbenen geamputeerd zijn. De amputatie is gebeurd terwijl de man lag te slapen in zijn eigen huis en is supernetjes achtergelaten zonder sporen. Dan komen ze erachter dat er meerdere slachtoffers zijn in andere districten.

Thuis bij Sanne, waar ze samenwoont met Will de Jager biedt hij aan om zijn dagboek te lezen om hem beter te kunnen begrijpen, hij is namelijk paragnost en zij vindt het maar hocus pocus. Ook omdat hij graag wil dat Sanne de zogenaamde zelfmoord van zijn vrouw gaat onderzoeken.

Quote uit zijn dagboek: ‘De dader vertelt een bloedhekel te hebben aan mooie, jonge vrouwen en hij wil graag laten weten hoe wreed hij is.’

Later in het boek kom je erachter wat alle personages met elkaar te maken hebben en daarom wordt het verhaal verteld in het verleden en in het heden.

Mijn mening

Door de meerdere personages en de verschillende tijdlijnen duurde het even voor ik daadwerkelijk in het verhaal zat. De proloog begint met een inkijkje in het gaan handelen van de dader en zijn gedachten zijn erg beeldend verwoord, je ziet het bijna werkelijk gebeuren. Dit is zeker een sterk begin van het boek. Er wordt ook vaak gerefereerd naar eerdere delen, dit zorgt ervoor dat ik ook deze wil lezen om beter inzicht te krijgen in de personages. Ook opmerkelijk is dat ze meerdere zaken op haar bordje heeft en dat is anders dan de meeste thrillers, meer waarheidsgetrouw.

Conclusie

Het is een erg fijn boek om te lezen, enigszins jammer dat ik de vorige delen niet heb gelezen, waar enkele malen naar gerefereerd wordt, hoewel het ook zonder gelezen kan worden. Het zorgt ervoor dat ik er nieuwsgierig naar ben geworden. Erg fijn is ook dat van de personages een sluier gelicht wordt ten opzien van hun verleden, jammer genoeg hebben ze bijna allen iets naars meegemaakt en wordt dit ook uit de doeken gedaan, klein minpuntje.

MS

De auteur

Melissa Skye (1972) is een Nederlandse auteur. Van haar zijn v.a. 2013 vijf keer eerder boeken uit de VT-thrillerreeks ‘Virtuele tango’ verschenen en vier keer uit de Jeremy Jago fantasyreeks en nu is dit net uitgebrachte boek het zesde boek in de thrillerreeks. Ook schreef ze nog een standalone thriller en nog een in samenwerking met J. Sharpe, daarnaast heeft ze nog andere boeken op haar naam staan, zie haar website: https://www.melissaskaye.nl/

Boeken MS
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan ThrillZone voor het exemplaar om te recenseren

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.