‘Fatale keuzes’ – Nina Verheij

© Oktober 2019 Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789463886048
Genre: Nur 330 – Spannende boeken algemeen / 332 – Thriller
Uitvoering: Paperback

Met dit boek doe ik met veel plezier mee aan de ‘Fatale keuzes’ Blogtour van Hamley Books geschreven door Nina Verheij.

Cover

Naar deze cover bleef ik kijken, de beeltenis van dit meisje zo verstild, deed me afvragen wat er met haar gebeurd zou kunnen zijn. Mijn gedachten gingen daardoor al fantaseren over de inhoud van het boek. Voor mij persoonlijk een stimulans om dit boek te willen lezen.

Cover Fatale keuzes

Samenvatting

Emily, Lisa en Jurre zijn huisgenoten. Emily studeert criminologie en mag stagelopen in een politiebureau dankzij een vriend van haar overleden vader. Dan ziet ze haar huisgenoot Lisa tijdens haar werkzaamheden daar, die een man beschuldigd van het overtreden van een contactverbod, hij blijkt haar vader te zijn. Bij het in de juiste dossiers leggen van aangepaste verslagen komt ze stukken over de vader van Lisa tegen en haar nieuwsgierigheid wint het van de aarzeling of dit wel juist is. Ze fotografeert met haar mobiel het telefoonnummer uit het dossier en na enige aarzeling geeft ze deze aan Lisa. Lisa is bij nader inzien blij dat ze contact met haar vader heeft. Dan duikt Emily in het verleden van Lisa’s vader en komt erachter dat hij behoorlijke delicten waaronder geweldpleging op zijn kerfstok heeft. Omdat ze bang is dat ze een enorme vergissing heeft gemaakt vraagt ze aan haar mentor, wat wijsheid is.

Quote: ‘Dan zou ik haar maar in de gaten houden.’

Hierna gaat er van er van alles fout!

Mijn mening

In het begin had ik last van de snelle wisselingen van het heden naar het verleden en visa versa. Daardoor moest ik steeds weer teruglezen, voor mij persoonlijk storend. Pas na ongeveer 30 van de gelukkig niet te lange hoofdstukken werd dit minder en gebeurde het dat ik als het ware meegezogen werd in het verhaal tot aan het laatste hoofdstuk en de proloog.

Buiten de aangrijpende gebeurtenissen, verweven in het heden en het verleden en de spanning die zich steeds verder opbouwt is het ook fijn dat de sterk uitgewerkte onderlinge relationele problemen zijn meegenomen in dit verhaal. Ze zijn zeker erg waardevol en verhelderend voor dit verhaal, dat vanuit diverse perspectieven wordt verteld.

Een goed uitgewerkt verhaal met een verrassend einde.

Conclusie

Een verhaal over meerdere aspecten, gelijkend op puzzelstukjes, mede door de verschillende invalshoeken en tijdlijnen die uiteindelijk uitkomen op een wonderbaarlijk einde.

Voor een thriller is het zeker de moeite waard om te lezen daar de spanning toeneemt naarmate het boek vordert, ik beveel het van harte aan!

71916671_2408627722756012_6065440316779921408_n (1)

De auteur

Nina Verheij (1984) heeft een zwak voor poffertjes en katten (dan zit ze goed bij Hamley Books) en zoals je hierboven kunt zien sta ik met haar op de foto.
Ze is sinds 2019 de trotse eigenaar van BackWords, waar ze online schrijfcursussen aanbiedt. Daarnaast is ze freelancer op het gebied van copywriting en online marketing. Hierbij haar website.

Bekijk de ‘Fatale keuzes’-boektrailer!

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Hamley Books en Nina Verheij om mee te mogen doen met de Blogtour en te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.