‘Na de val’ – Gert-Jan van den Bemd

© 2019 Uitgeverij Angèle / Standaard Uitgeverij nv
ISBN 978 90 223 3679 3
Genre: Nur 301 – Literaire roman, novelle
Uitvoering: Paperback

Dit boek heb ik gewonnen via OpstapmetLisa en hierbij mijn recensie.

2019-10-28 19.24.19

Cover

De cover is erg opvallend door de gele kleur, iets rechts naast het midden is een knikker te zien tussen de naam van de auteur en de titel. Ook zie je links in het midden onder het woord: roman een quote: ‘De waarheid. Ik weet niet of daar na zesentwintig jaar leugens nog veel van over is.’

na-de-val

Samenvatting

Het verhaal gaat over Sofie Nauta, ze wordt opgezadeld met het opruimen van het huis en appartement van haar overleden vader en het regelen van alles omtrent zijn uitvaart. Haar moeder is kort na haar geboorte overleden en broer Max woont in Amerika en heeft gebroken met hun vader.

Quote: ‘Max hield alles stil, al heel lang.’

Door het opruimen en verdelen van de spullen, komt ze in een zoektocht naar verdwenen spullen en het vinden van onbegrijpelijke dingen terecht. Om dit alles te begrijpen probeert ze via verschillende wegen erachter te komen wat er aan de hand is, uiteindelijk komt ze achter een vreselijk geheim.

Mijn mening

Een minpuntje is dat Sofie een beetje langzaam op gang komt en het verhaal een beetje rekt. Aan de andere kant wil je wel doorlezen om erachter te komen wat er nu allemaal aan de hand is, te veel onzekerheden, zoeken in een hooiberg en een opeenstapeling van nieuwe vragen. Dus het boek moest door mij uitgelezen worden, bijna dwangmatig.

Conclusie

Het zijn gemakkelijk leesbare korte hoofdstukken, belicht vanuit twee richtingen via een beeldend beschreven tekening en een daadwerkelijke gebeurtenis. Hoewel het verhaal vanuit Sofie haar gezichtspunt wordt geschreven is het niet storend. Intrigerend, ook wel spannend en zeker heel erg expressief overkomend.

auteur

De auteur

De roman ‘Na de Val is van den Bemd zijn tweede roman. Gert-Jan van den Bemd schrijft in beelden, daarin lag de uitdaging voor dit boek niet. De grote uitdaging voor de schrijver lag in het feit dat hij zich moest verplaatsen in het leven van een 26-jarige vrouw. Sinds 1 januari 2019 maakt hij daarom ook elke dag een tekening die hij publiceert op Facebook. Op deze manier kon hij zich steeds beter verplaatsen in het leven van Sofie.

BN-DeStem-1-1312x1200

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

2019-10-28 19.28.45

Met dank aan opstapmetlisa.nl en Gert-Jan van den Bemd voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.