‘De moord op Queen_T’ – Tanja de Jonge

© 2019 Uitgeverij Holland – Haarlem
ISBN 9789025114503
Genre: Nur 283 – Fictie 10 – 12 jaar / 284 – Fictie 13 – 15 jaar
Uitvoering: Paperback

Met dit boek doe ik mee aan de Blogtour van Uitgeverij Holland en vandaag 6 november 2019 is het mijn beurt!

banner moord op queen tCover

De cover ziet er sober uit met pontificaal de titel in het geel op een zwarte achtergrond en door de letters heen is een niet meer te gebruiken gele geknoopte stoffen USB-kabel geslingerd, deze is ook voelbaar.

Blogtour Tanja de Jonge

Samenvatting

Stijn vindt zijn twee jaar oudere broer in kleermakerszit naast een dood meisje bij het zwembad, waar hij altijd zit te roken van de gestolen sigaretten van zijn tante. Hij raakt helemaal van slag en wil er alles aan doen om zijn broer te beschermen. Zijn broer is namelijk niet zoals iedereen en heeft veel regelmaat nodig. Daarom besluit hij te wachten met de politie in te lichten en zijn broer daar weg te krijgen inclusief de spullen van zijn broer die altijd te vinden zijn in de bekende verstopplek in de bosjes.

Dan gaat Stijn zelf het een en ander uitzoeken. Wie is dat meisje, waarom is ze dood en wat heeft zijn broer ermee te maken. Hij krijgt hulp van Dunya de vriendin van de overleden Quinty en langzaam komen ze door speurwerk achter de vreselijke waarheid.

leuk

Mijn mening

Het is een chronologisch geschreven verhaal, zeer goed te volgen voor de doelgroep en zeker niet moeilijk. Ook worden de familiebanden en wat het met je doet als je niet samen kunt leven met je broer aan bod.

Conclusie

Een aanrader voor tienerjongeren. Spannende jeugdthriller vanuit de gedachten en belevenissen van een jongen van veertien.

Tanja de Jonge

De auteur

Vanaf 2009 schrijft Tanja de Jonge kinderboeken en werkt bij team educatie van Bibliotheek Hoorn. Dat zijn twee beroepen die allebei over kinderboeken gaan. Ze kan zich geen leuker werk voorstellen.

Ze schrijft graag spannende en fantasierijke verhalen. Die zijn niet alleen heerlijk om te lezen, ze spreken tot je verbeelding. Dat vindt ze belangrijk, want wie zijn fantasie leert gebruiken, ontwikkelt zijn creativiteit. Creatief denken is misschien wel het waardevolste wat je kunt leren, naast lezen is haar mening.

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Holland en Tanja de Jonge voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.