‘Schaduwliefde’ – Bob Van Laerhoven

© 2019 Uitgeverij Houtekiet
ISBN 978 90 8924 774 2
Genre: Nur 300 – Literaire fictie algemeen / 303 – Verhalenbundels
Uitvoering: Paperback

Bob Van Laerhoven heeft mij benadert met de vraag of ik geïnteresseerd ben in het ontvangen van een recensie-exemplaar van ‘Schaduwliefde’, een bundel met tien verhalen die de schaduwkant belichten van de liefde. Natuurlijk had ik hier interesse in en hierbij mijn mening.

20191112_1735597160499479435988097.jpg

Cover

De cover slaat zeer zeker op de titel die subtiel is geplaatst, je ziet de schaduw van een man in een zanderige achtergrond en rechts daarnaast de donkere schaduwzijde. Alleen al door de cover zou ik dit boek oppakken en de achterflap willen lezen.

Samenvatting

Het eerste verhaal over een oorlogsveteraan is niet fraai maar wel met humor verteld, deze contradictie over zijn tijd als legioensoldaat en hoe hij de waarheid verfraait is niet anders dan wat velen doen om fouten te verdoezelen en/of zich beter voor te doen.

De andere verhalen gaan over onmacht en onbegrip, verraad, grove leugens, angst, ongelooflijke egotrippers, oorlogsgevolgen, haat, hallucinaties en hele wrede verhalen. Stuk voor stuk verschillende verhalen, allemaal totaal meedogenloos.

Mijn mening

Het zijn rauwe, onbevattelijke, verraderlijke en leugenachtige verhalen over levens die niet vlekkeloos verlopen en me aan het denken hebben gezet. Wat voel ik me gezegend dat ik me hier in mijn eigen huis veilig kan voelen. Nog nooit eerder heb ik zulke hartverscheurende, vaak erg verbitterde en soms woede-opwekkende verhalen gelezen.

Conclusie

Het zijn verhalen uit bijzondere levens, niet altijd te bevatten, soms een beetje vaag, soms erg hard, levens vol leugens, allemaal allesbehalve rooskleurig.

Door de diversiteit van de verhalen een ongelooflijke eyeopener en zeker een aanrader!

bob

De auteur

Bob Van Laerhoven (1953) is journalist, globetrotter en columnist. Hij is schrijver van meer dan 30 boeken en is doorgebroken in de VS, Frankrijk en Canada. Bob Van Laerhoven publiceerde in de leidende internationale magazines Ellery Queen’s Mystery Magazine en Wasafiri. Onlangs nog riep The San Diego Book Review zijn Dangerous Obsessions uit tot de beste bundel korte verhalen van 2015. Met De wraak van Baudelaire, een internationaal succes, won hij de Knack Hercule Poirotprijs 2007. De Engelse vertaling Baudelaire’s Revenge won in 2014 de USA Best Book Award in de categorie Mystery/Suspense.
Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet en Bob Van Laerhoven voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.