‘Een extra wens voor kerst’ – Kathryn Freeman

© 2019 Tinteling Romance
ISBN 9781393575689
Genre: Nur 343 – Romantiek
Uitvoering: E-book

Met dit boek voor de komende feestdagen doe ik mee met de Blogtour van de Tinteling Romance Rep Girls: ‘Een extra wens voor kerst’ van Kathryn Freeman en ik bijt de spits af!

Blogtour

Cover

De cover laat een winters landschap zien met sneeuw en sneeuwvlokken, een mooi verlicht huis en twee winterbomen die versierd zijn met kerstverlichting. Met als titel: ‘EEN EXTRA WENS voor kerst’ in rode letters.

SECOND-CHRISTMAS-WISH_FRONT_150dpi-195x300

Samenvatting

Het verhaal begint met de proloog drie jaar terug in de tijd. Melissa zit samen met haar man Lawrence Raven, hun zoontje William van bijna vijf jaar en haar afstandelijke schoonouders tijdens eerste kerstdag aan de kerstmaaltijd. Haar man doet gemeen tegen haar waar iedereen bij zit, de reden komt gauw boven tafel, ze gaat haar man verlaten en hij is het daar niet mee eens.

Drie jaar later wil haar ex-man weer contact met zijn zoon, terwijl hij hem altijd links heeft laten liggen, dit is reden om met alles wat in haar zit dit niet toe te staan zonder dat zijzelf erbij is om hem te beschermen. De reden hiervoor is dat William bang is voor zijn vader.

Melissa en haar zoontje hebben een nieuw leven opgebouwd, alleen hebben ze beide veel moeite om hun tijd met de ex-man en vader te verwerken. Dan gaat William tennislessen nemen op aanraden van Alice haar vriendin en moeder van William zijn vriendje Simon die ook lessen volgt bij zijn oom tennis coryfee Daniel McCormack. Daniel is direct onder de indruk van Melissa, ze is absoluut zijn type. Mede door Daniel verandert William van een stille verlegen jongen naar een spontanere jongen.

Quote: ‘Daniels blik was niet koud of hard, maar zachtaardig en verleidelijk.’

De titel laat al vermoeden dat er een wens gedaan wordt met kerst en deze wens komt van William …

Mijn mening

De kerstgedachte of moet ik schrijven kerstwens heeft voor mij altijd een speciale betekenis. Deze gedachte vond ik persoonlijk een beetje traag op gang komen, de onzekerheden bleven voor mij een beetje teveel opstapelen. Uiteindelijk was het een erg mooie kerstwens en gaf het me een goed gevoel.

Conclusie

Daar het verhaal rondom de kerst speelt en de kerstwens verder gaat dan een tastbaar cadeau, past het erg goed bij de naderende feestdagen. Dit is een verhaal over het overwinnen van onzekerheden en angsten en dat het heel moeilijk is om eroverheen te komen. Ook speelt beschermingsdrang een grote rol hierin. Het kan ook een verademing zijn dat in de tijd dat New Adult veel gelezen wordt, de seks-scenes minder expliciet aanwezig zijn.

Kate-Freeman-13-small-pixles-300x200

De auteur

Kathryn Freeman heeft elf boeken op haar naam staan bij ChocLit, zie hierbij haar Engelstalige boeken. Haar eerste boek schreef ze in 2010. Dit boek is de eerste vertaald in het Nederlands.

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

kerst

Met dank aan Tinteling Romance en ChocLit voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.