‘Apollo’s ondergang’  –  Rom Molemaker

© 2019 Uitgeverij Holland
ISBN 9789025114497
Genre: Nur 284 – Fictie 13 – 15 jaar
Uitvoering: Paperback

Met dit boek doe ik mee met de blogtour ‘Apollo’s Ondergang’ van Uitgeverij Holland.

blogtour

Cover

De cover laat op een nachtelijke achtergrond een oog zien met daaromheen takken. Daar overheen staat de titel: ‘Apollo’s Ondergang’ in grote krijtwitte letters en de naam van de auteur in een kleiner groen lettertype.

Samenvatting

De proloog gaat over een fataal ongeluk, waarbij de bestuurder van de auto 112 belt, terwijl hij weet dat er niets meer aan te doen is.

In de ogen van Lester Stevens is de jeugdinstelling niet meer of minder dan een ordinair opvoedingsgesticht en alleen ouders die of ten einde raad zijn of net zo sadistisch als de oprichter waar nog een grote foto van in de hal hangt. En zijn moeder is duidelijk ten einde raad omdat Lester tijdens zijn voortgezet onderwijsperiode ontspoorde en ’s avonds nooit thuis was. Daarom heeft ze hem aangemeld op de jeugdinstelling, waar ze vanuit gaat dat de experimentele opzet is: eigen verantwoordelijkheid, zelf je beslissingen nemen.

Zodra Lester daar aangekomen is krijgt hij een oudere medebewoner toegewezen in zijn geval Apollo Vrieling en hij komt er al snel achter dat het niet klikt met Apollo en dit tot veel spanning zal leiden.

Mijn mening

Het is een spannend boek waar jongeren zich heel goed kunnen inleven, Lester vertelt dit vanuit zijn perspectief en neemt je mee in een verhaal over onverwacht verraad, vriendschap en maatschappelijke issues. Bravo voor Rom Molemaker dat hij zich zo goed in kan inleven in de wereld van de tiener.

Conclusie

Het is een sterk aan te raden boek, mede door de items waar ik wegens spoilers niet op in kan gaan, waardoor het erg geloofwaardig overkomt. Door de korte hoofdstukken en gemakkelijk te volgen schrijfstijl is het geen straf om dit te lezen.

Rom

De auteur

Van Rom Molemaker verschenen al eerder de boeken, hierbij enkele titels: ‘Crisis’, ‘Drijfjacht’, ‘Uit de schaduw’, ‘Moord op school’, ‘De kleur van bloed’, ‘Een dodelijk kaartspel’ en ‘Mist’. Zijn eerste boek was ‘Olaf de Polaf”, waar zijn twee zonen de hoofdpersoon zijn onder andere namen. De Nederlandse auteur is op 31 oktober 1945 in Harderwijk geboren. Hij is een Nederlandse schrijver. In totaal heeft hij 27 kinder- en jeugdboeken en 1 literaire thriller op zijn naam staan. In 2004 won hij de Debuutprijs Jonge Jury met ‘De eerste steen’ en in 2007 de Tip van de Jonge Jury onderscheiding voor ‘Een gang met gele deuren’.

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Holland en Rom Molemaker voor het exemplaar om te recenseren.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.