‘Dolen’  –  Alex Kirchner

© 2018 Alex Kirchner
ISBN 978 94 928833 9 1
Genre: Nur 301 – Literaire roman, novelle / 343 – Romantiek / 455 – Erotiek / 508 – Reisverhalen
Uitvoering: Paperback

Dit boek is een reis door het leven Roy van Zanten (de alter ego van Alex Kirchner), niet geschikt voor jeugdige lezers volgens de schrijver, maar zeer de moeite waard om te lezen.

Cover

De cover laat in eerste instantie een abstracte koning wegens zijn kroon zien uitgevoerd in rode en gele kleuren. Als je beter naar de tekening kijkt, zie je een deel van zijn paspoort en vele stempels uit dit paspoort vanuit vele landen. De tekst trekt ook de aandacht: ‘DOLEN angst om te binden, zucht naar vrijheid’

Samenvatting

Het verhaal begint met een proloog die er niet om liegt, dat iemand moet dealen met een partner die duidelijk niet goed in haar vel zit en dat is nog mild uitgedrukt.

Daarna gaat het verhaal terug in de tijd. Roy is 38 jaar de leeftijd dat er iets met zijn vader gebeurde en is hij in Spanje om Spaans te leren. De reden hiervoor is dat deze taal nodig is om zich in de anderstalige wereld ook verstaanbaar te maken. Hij is naar Spanje gegaan na een relatie waarin zijn vriendin meer wilde en door zijn bindingsangst is dit beëindigd. Hij zegt dat hij haar mist maar stort zich toch in andere vrouwen voor een enkele keer en/of een korte periode. Dan leert hij een Française kennen, maar gaat toch verder ditmaal naar IJsland, toch kan hij haar niet vergeten en houden ze contact. Dan besluit hij toch voor haar te gaan en laat haar overkomen. Hij komt erachter dat ze extreem jaloers is en andere eigenaardigheden heeft dit resulteert uiteindelijk in een breuk, waarna hij aan een wereldreis begint om zijn verdriet een plaats te geven.

Mijn mening

Het is een boeiend verhaal om te lezen, Alex schrijft zijn verhaal op een manier dat het van een kabbelend beekje naar een heftige storm gaat en weer terug. Zeer begrijpelijk als het verhaal gestalte krijgt en de worstelingen en verleidingen waar hij mee te maakt krijgt. Ook zijn blog over zijn reizen is erg aan te raden.

Conclusie

Een waargebeurd verhaal geschreven via een alter ego, die de moeite van het lezen waard is. Ook een verhaal over verlies, onzekerheden, van het leven genieten, je droom volgen en emoties.

Alex

De auteur

Arnhemmer Alex Kirchner leidde een wild leven vol drank, drugs en seks. Er is bijna geen land ter wereld waar hij niet lijkt te zijn geweest. In zijn rauwe autobiografische debuutroman ‘Dolen’ spat de drang naar vrijheid ervan af. Maar als zijn nu 16-jarige dochter zijn hulp nodig heeft smelt hij weg en haast hij zich pijlsnel naar haar toe, waar hij ook op de wereld rondhangt.

Alex Kirchner is in 1962 in Hoenderloo geboren. Hij deed de Middelbare Hotelschool in Apeldoorn en ging later bij de marine. Op Curaçao kwam hij zijn oude buurmeisje uit Apeldoorn tegen. Ze gingen samenwonen in Arnhem. Kirchner doorliep daar met succes de sportopleiding CIOS. Hij was lange tijd tennisleraar in Arnhem, Renkum en Rozendaal.

Kirchner werkt tegenwoordig als zzp-er in de petrochemie. Als mangatwacht is hij verantwoordelijk voor beveiliging van de schoonmaak van de grote landtanks bij raffinaderijen als Shell Total en Lukoil. Misschien is hij mijn man wel eens tegengekomen, die vaak bij de Shell werkt om de tanks te repareren via zijn werkgever Mercon.

Dit boek krijgt 4,5 sterren ✪✪✪✪½.

Met dank aan Alex Kirchner voor het gewonnen exemplaar om te recenseren.

Zijn boek is hier te verkrijgen: Happy Frog Books pagina.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.