‘De buurheks en het lied van de natuur’ – Wendy Noordzij

© 2019 eerste druk
ISBN 978 90 829854 0 5
Genre: Nur 282 – Fictie 7 – 9 jaar
Uitvoering: Hardcover
Tekeningen van: Peter van Harmelen

Met dit boek doe ik samen met mijn lieve kleindochter mee aan de estafette van het Selfpub Café boeken auteurs lezers.

2020-01-16 13.25.49

Cover

De cover laat een vrolijk spiegelbeeld zien van een leuk geklede dame in een blauw met grijze stippenjurk, een meisje achter haar en een gele vogel. Wanneer je beter kijkt zie je dat ze zonder spiegelbeeld een hele andere outfit en kapsel heeft, terwijl de kinderen en het vogeltje hetzelfde zijn.

2020-01-16 13.16.47

Samenvatting

Het verhaal gaat over een broer en zus die hun nieuwe buurvrouw leren kennen en daardoor de leukste vakantie ooit meemaken. Deze buurvrouw is anders dan anderen en mede door haar beleven ze leuke, spannende en aparte dingen.

2020-01-16 13.09.00

Onze mening

Het is een leuk boek over een buurvrouw die we ook wel willen leren kennen, alhoewel Ivy van mening is dat veel dingen die gebeuren niet echt zijn.

2020-01-16 13.25.32

Conclusie

Leuke verhaallijn en voor zich sprekende tekeningen, het ontlokte mijn kleindochter van bijna 4 jaar leuke vragen, ze was duidelijk geïnteresseerd in het verhaal.

2020-01-16 13.23.05

De auteur

Als kind vond Wendy het geweldig om verhalen te lezen én te maken. En die liefde is altijd gebleven. Het was voor haar dan ook een logische keuze om de journalistiek in te gaan. Na haar Hbo-opleiding Publiciteit & Presentatie werkte ze tien jaar op de redactie van een krant. Totdat ze gevraagd werd om hoofdredacteur te worden van twee vakbladen. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf RedactieVisie, waarvoor ze allerlei artikelen schrijft voor diverse vakbladen, magazines en kranten. Ze vindt het prachtig om de uitspraken en belevenissen van mensen helder op papier te zetten. Maar daarnaast vindt ze het ook ontzettend leuk om haar fantasie de vrije loop te laten gaan. Daarom wilde ze heel graag een kinderboek schrijven. En deze langgekoesterde wens is met haar eerste kinderboek ‘De buurheks en het lied van de natuur’ in vervulling gegaan! Inmiddels is ze alweer aan het nadenken over deel twee. Ze zit namelijk nog vol inspiratie!

Haal-jouw-exemplaar-van-‘De-buurheks’-op-bij-een-buurheks-in-Meijel-760x507
Dit boek krijgt door Ivy het predicaat: Een grappig heksenboek!

Met dank aan de Facebook-groep: Selfpub Café van Shirley Pellikaan en Kim Verheugen waarvoor wij dit boek als estafetteboek mochten lezen en recenseren. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.