‘De wereld van de Dinosaurus’  –  Cristina Banfi en Román Garcia Mora

© 2019 Uitgeverij Holland
Tekst: Cristina Banfi
Illustrator: Román Garcia Mora
ISBN 9789025114466
Genre: Nur 223 – Natuur, plant, dier (< 12 jaar) / 276 – Uitklapboeken
Uitvoering: Hardcover

Dit boek mochten Ivy en ik beoordelen van Uitgeverij Holland.

 

Cover

De extra stevige cover is prachtig uitgevoerd met een kleurrijke Triceratop (met een tekstje: Kijk onder de flapjes op zijn hoorn) op de voorgrond tussen mooie gekleurde varenachtige planten en daaronder de titel: De wereld van de dinosaurus met daarnaast de illustrator en de tekstschrijfster vermeld.

Samenvatting

De inhoud bestaat uit een tekst en/of een uitgelicht prehistorisch dier met daarbij tekeningen die geopend kunnen worden door middel van flapjes, waar weer extra weetjes en/of onderhuidse tekeningen tevoorschijn komen.

 

Mijn mening

Het is een erg leerzaam boek, zeker voor de jeugdige en ook wat oudere liefhebbers van dinosaurussen. Zeker een aanrader voor de basisschoolleerlingen. Dit boek is een echte must-have! De tekeningen zijn supermooi uitgewerkt en de leerzame feitjes zijn erg interessant om te weten te komen.

2019-11-20 11.20.43

Conclusie

Mijn kleindochter Ivy (bijna 4 jaar) is erg onder de indruk van dit mooie schatkistenboek en is erg graag mee bezig, blijft ook vragen stellen en is erg geïnteresseerd. Ze wil weten hoe ze er uitzagen en wilde in duidelijke taal weten wat er stond. Op de vragen of ze had begrepen wat er stond, kon ze daarna duidelijk vertellen waar het over ging.

82215385_638897880180179_3745498029445087232_n

Onze dank gaat uit naar Uitgeverij Holland voor het prachtige exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.