‘Onderweg naar jou’ – Elizabeth van Driel

© 2019 Elizabeth van Driel
ISBN 9789463457026
Genre: Nur 300 – Literaire fictie algemeen
Uitvoering: E-book

2020-01-21 11.35.20

Tijdens mijn vakantie in Thailand ben ik benaderd door Elizabeth met de vraag of ik interesse had om haar boek te lezen en er een recensie voor te schrijven. Dit wilde ik wel mits er een epub opgestuurd kon worden. Het heeft een beetje een vertraging opgelopen doordat mijn e-reader dit bestand niet kon handelen. Bij deze nu alsnog mijn bevindingen.

Cover

De cover is uitgevoerd als een schilderij met een gele achtergrond en de tekening in alleen met in zwarte ‘pentekening’ een mensenhoofd op de voorgrond, een arm die uitloopt in een haas en een papegaaiachtige kop. Dit maakt dat ik nieuwsgierig werd naar de inhoud.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Kim, ze is nogal eigengereid en haar gedachten zijn heerlijk fantasierijk.

Quote: ‘‘Life is a bitch’, fluisterde een engel met slordig vuurrood gestifte lippen naast me.’

Je leert haar kennen vanaf haar jeugd via haar gedachten, daden en haar omgang met vrienden- en familieleden. Haar zusje die acht jaar jonger is wordt door haar bemoederd, zij was het mooiste cadeau dat ze zich wensen kon. Haar vader en oom hebben de kiem gezet voor haar sluimerende verlangen naar Azië. Nadat ze van haar reis naar Bali samen met een vriendin terug is in Nederland komen er verwarrende gevoelens los. Haar kinderwens beïnvloedt haar handelingen en gedachten op het obsessieve af en ze wil er alles voor opgeven. Alles draait om deze wens tot aan obsessie.

Mijn mening

Het begin is een beetje onduidelijk, het was me niet helemaal helder waar het verhaal naartoe gaat. Daarna werd het beter en kon ik het verhaal volgen, blij dat ik doorgelezen heb. Je leest de gedachten van Kim en deze zijn kleurrijk opgeschreven, waardoor je het zo voor je ziet gebeuren. Een fijn boek, die je meevoert naar de andere kant van de wereld prachtig verwoordt en die je de soms rauwe emoties laat voelen.

Conclusie

Dit is een aan te raden verrassend boek, een levensloop vol emoties, beeldende gedachten, avontuur in een ander land en een wens waar alles voor moet wijken.

f.jwwb.nl_public_w_z_t_temp-ahzxqiahakpqywyoqheh_jdm3i4_Rondje

De auteur

Elizabeth is moeder van twee prachtige kinderen.  Naast opvoeden en werken ruimte en rust vinden voor het schrijven van een boek kostte jaren. ‘In de loop van de tijd kreeg het verhaal steeds meer vorm’, stelt van Driel, die vele reizen naar het paradijselijke Bali maakte.

f.jwwb.nl_public_w_z_t_temp-ahzxqiahakpqywyoqheh_nbgw1p_sawa8

Er is ook een spotify playlist gemaakt van haar boek, hier te beluisteren: https://open.spotify.com/playlist/638CAUeALOoq30h3i0WEEK

BOEKPRESENTATIE 28 februari 2020 vanaf 20.00 in Café Inclusion Amsterdam  Details volgen nog.

https://www.transamsterdam.nl/cafe-inclusion

 

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Elizabeth van Driel voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.