‘Geestverwanten’ – Hilda Spruit

© 2016 Uitgeverij Oleander
ISBN 978 90 826225 0 8
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Paperback
Omslagontwerp van: Jen Minkman

Dit boek is de eerste op rij die ik mag lezen via de nieuwe Facebook pagina: Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers. Opgericht door Attie Dotinga om beginnende auteurs de mogelijkheid te geven om bekendheid te genereren door hun boek door recensenten te laten lezen en beoordelen.

69315699_2240390372726192_870252892060123136_o

Cover

De cover is mooi uitgevoerd met een jong meisje die een brandende kaars vasthoudt en nog twee andere voor haar. Op de achtergrond in de schemering zie je winterse bomen en een prachtige maan.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Merthe en haar vriendinnen Anouk en Fenneke. Merthe is overstuur ze is ergens achter gekomen en is daar erg verdrietig om. Om achter de ware feiten te komen denkt Anouk dat het geen kwaad kan om een geest op te roepen via het medium glaasje draaien.  Dan blijkt dat het oproepen gelukt is en dat is een begin van spannende belevenissen.

Haunted House

Mijn mening

Het is een vermakelijke young adult, duidelijk bedoelt voor tienermeisjes en heeft een duistere en gevaarlijke ondertoon. Zeker bedoelt voor de doelgroep, die daarvoor veel interesse zullen hebben. Voor wat oudere nuchtere lezers zoals ik (58 jaar) zal het wat moeilijker zijn om de belevingswereld en het handelen van de jongeren te begrijpen mocht dit echt gebeuren en dan bedoel ik de wens om geesten op te roepen.

Conclusie

Dit boek is volgens mij bedoelt als waarschuwing dat je geen dingen moet doen waar je geen verstand van hebt, hoe spannend het ook zal kunnen worden. Er komen onderwerpen in voor zoals vriendschap, onmacht, angst en de wil om dingen te ontdekken. Het is prettig geschreven in korte paragrafen en zeer goed te volgen waardoor het gemakkelijk te volgen is.

portretfoto

De auteur

Eind 2015 debuteerde Hilda met deze young adult-roman “Geestverwanten”, die bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs. Een losstaand vervolg op Geestverwanten is inmiddels afgerond en zal in 2020 uitkomen.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Hilda Spruit en Attie Dotinga voor het exemplaar om te recenseren, het boek wordt doorgestuurd naar de volgende recensent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.