‘The Darkest Star – Origin #1’ – Jennifer L. Armentrout

© 2019 Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789401915854
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Paperback

The Darkest Star is het eerst deel van de nieuwe Young Adult fantasy ‘Origin’ serie van Jennifer L. Armentrout en speelt zich af vier jaar na haar vorige ‘Lux’-serie.

2019-07-10 16.39.36

Cover

De cover is net zoals alle boeken in de Nederlandse ‘Lux’-serie uitgevoerd in een subtiele kleur met silhouetten van jongelui, het enige verschil is het gemis van sterren op de achtergrond.

Samenvatting

Het verhaal gaat over de zeventienjarige Evie die tijdens het uitgaan in aanraking komt met een uitermate knappe, arrogante en botte jongen genaamd Luc. Ze is in de veronderstelling dat hij een Luxen is, maar kan zijn prachtige ogen in de kleur van amethist, een fel, glanzend paars niet goed plaatsen. Hij vertelt haar dat hij geen Luxen is maar ook geen mens. Toch gelooft ze hem niet. Dan gebeuren er allemaal vreemde en schokkende dingen rondom haar school en komt ze erachter dat Luc vaak in de buurt van haar te vinden is. De reden voor hem om dit te doen wordt in het verdere verhaal verduidelijkt.

Mijn mening

Het is leuk om na de vorige serie ‘verder’ te lezen en ook personages uit die serie voorbij te ‘zien’ komen en dat daar af en toe aan getipt wordt. Ook al ben ik van mening dat je niet per se die boeken hoeft te kennen om hieraan te beginnen.

Conclusie

Het is een echte Young Adult met te begrijpen fantasie, spanning, mysteries en natuurlijk ook hier de haat-liefde verhouding tussen beide hoofdpersonages. Evie is ook weergeven als een echt meisje van die leeftijd. Het verhaal leest heerlijk weg, de auteur heeft door de korte hoofdstukken de mogelijkheid gelaten door te kunnen pauzeren wanneer je wilt, maar heeft als effect dat je eigenlijk door wilt lezen.

Jennifer

De auteur

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauteur die onder het pseudoniem J. Lynn internationaal doorbrak met de  New Adult ‘Wacht op mij’-serie. Onder haar eigen naam schrijft ze ook YA-boeken (zowel standalone als series in de sub genres fantasy, science fiction en contemporary) en volwassenromans.

Bij de site: Boekbeschrijvingen.nl zijn alle Nederlands vertaalde boeken als overzicht en op volgorde te bekijken.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Hierbij het stukje dat ik geschreven heb over de: EXCLUSIEVE JLA-RELEASEPARTY! Waar ik bij aanwezig mocht zijn op 10 juli 2019.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.