‘De gitaar krijst, zij zwijgt’ – Attie Dotinga

© 2019 Pumbo.nl
ISBN 9789463457712
Genre: Nur 340 – Populaire fictie algemeen
Uitvoering: Paperback
Omslagontwerp van: Sylvana Smit (tevens model op cover)

Dit boek is het tweede op rij die ik mag lezen via de nieuwe Facebook pagina: Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers. Opgericht door Attie Dotinga om beginnende auteurs de mogelijkheid te geven om bekendheid te genereren door hun boek door recensenten te laten lezen en beoordelen.

Achterflap en cover

Cover

De cover Laat een gitaar zien die vastgehouden wordt door vrouwenhanden en in een overhemd ‘verdwijnt’ met de kast. Het heeft verder donkere kleuren op de voor- en achtergrond.

Samenvatting

Is overleven alles wat je nog kan als je misbruikt bent?

We volgen Falinn een zangeres in een band, ze speelt gitaar op een oude Fender en buiten de rock en soul zingt ze ook eigen geschreven ballades in Schots-Gaelisch een oude Keltische taal waarin ze zingt over oud zeer en ze blij is dat niemand weet waar de liederen over gaan. Wanneer ze dit doet voelt ze zich veilig en heeft ze alles in de hand.
Na een optreden wordt ze weer Mirrin en gebruikt ze anderen om zichzelf beter te voelen.

Dan komt haar eerste liefde weer in beeld en dit zorgt ervoor dat ze de muren die ze om zich heen heeft gebouwd langzaam afbrokkelen en ze erachter komt dat ze de laatste jaren alleen maar in de overleefmodus heeft gezeten.

Mijn mening

Het is verhaal met een prachtige verhaallijn, die nare gebeurtenissen niet uit de weg gaat. Een prachtig verhaal over dat je niet alleen staat en als je het geluk hebt dat er iemand anders achter en naast je staat je uit een diep dal kan krabbelen.

Conclusie

Het is prettig leesbaar verhaal. Dat erg waarheidsgetrouw overkomt en waarin je het hoofdpersonage ziet groeien van een gevoelloos en teruggetrokken persoon naar een sterkere persoonlijkheid. Een echte must-read!

Attie

De auteur

Attie Dotinga (1962), die al haar hele leven schrijversbloed in de aderen voelt, is sinds 2016 begonnen met schrijven en publiceren.
Dit boek krijgt 5 verdiende sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Attie Dotinga voor het exemplaar om te recenseren, het boek wordt doorgestuurd naar de volgende recensent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.