‘De graffitimoorden’ – WA Dehairs

© Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2019
ISBN 978 94 014 5951 8
Genre: Nur 330 – Spannende boeken algemeen / 331 – Detective
Uitvoering: Paperback

Met dit boek doe ik via Hamley Books mee met de blogtour van Uitgeverij Lannoo en 30 januari 2020 is het mijn beurt.

Cover

De cover laat een vrij bloederige tekening op een gevel zien en wordt gedomineerd door de woorden: DE GRAFFITI MOORDEN, Een moordenaar kondigt zijn volgende slachtoffer aan … Wie houdt hem tegen?

Samenvatting

Het verhaal bevat drie delen: 1 Door de duisternis, 2 En de lange nacht, 3 Naar de dageraad. Deze delen geven weer waar het verhaal naartoe gaat.

Een man is op de vlucht, hij wordt achterna gezeten en doet er alles aan om te ontsnappen. Dan met de laatste kracht in zijn lijf komt hij in een ruimte die vragen oproept en dan wordt alles zwart.

Keller Brik is privédetective en heeft de opdracht van en om Maria Marinova een wereldautoriteit op het gebied van performance art te volgen en fotograferen. Tijdens deze opdracht wordt hij benaderd door Lisa de vrouw die zijn hart heeft gebroken. Quote: ‘De enige vrouw die hem had ooit had doen geloven in de ware liefde.’ Ze vertelt met emotie dat haar man al drie dagen vermist is, dan ziet hij Maria opstaan en moet gauw achter haar aan, hij spreekt af om Lisa na deze dag-klus te ontmoeten op zijn kantoor. Jacob Vanderwyden de man van Lisa is kabinetschef (dat is in de Belgische politiek de persoon die een kabinet leidt) van de minister van Binnenlandse Zaken. Ze verwacht dat hij haar man gaat zoeken.

Dan wordt er een graffititekening op de zijkant van een appartementencomplex gevonden en er wordt in media over gespeculeerd. Quote: ‘Het lijk op de muurtekening, dat op een gevel in de Brigittinenstraat was opgedoken, was eveneens gecastreerd, opengereten en miste zowel tenen als vingers.’ Als blijkt dat het vermiste slachtoffer op dezelfde manier is uitgebeeld als de graffititekening er meer van deze muurtekeningen verschijnen is de politie in rep en roer.

Ondertussen is Keller Brik door de weduwe gevraagd om de moord te onderzoeken en zal dit hem lukken?

Auteur en boek

Mijn mening

Het begint direct al spannend. De hoofdstukken switchen tussen het heden en vijf jaar terug en dat zorgt voor puzzelstukjes die langzaam een tot een geheel worden en dat zorgt voor een extra oogpunt. Een spannende thriller met een grote dosis persoonlijke input van het leven van de privédetective, die moet laveren naast het politieonderzoek.

Conclusie

Het is een beeldende thriller door de uitgebreide omschrijvingen, waar je vaak een verkeerde dader voor ogen hebt en door terug te gaan in de tijd kom je ook meer over Keller te weten en wat het verleden ook met het heden te maken heeft. Een ware puzzel die je tot het laatst in de greep houdt.

WA Dehairs zelf

De auteur

Naast schrijver is W.A. Dehairs ook ex-journalist (voor een krant in Luxemburg) en ex-onderzoeker (aan de universiteit van Wenen). Nu is hij leraar en volgens ingewijden, ook een erg goede danser op verlaten dansvloeren. Hij heeft schrijfwedstrijden gewonnen en schrijfwedstrijden verloren, al herinnert hij zich niets meer van die laatste. Hij houdt van goede boeken, Italiaanse koffie en wandelingen in de regen.
Dit boek krijgt 4 ½ sterren ✪✪✪✪½.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het exemplaar om te recenseren

1513755_10152654875179087_2695067192772008994_n

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.