‘Momentum’ – Shelena Shorts

© Juni 2019 Dutch Venture Publishing
ISBN 9789492585356
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Ebook

Dit boek heb ik gekocht omdat dit het eerste deel is van de boeken van Shelena Shorts, met het tweede deel doe ik mee aan de blogtour van Dutch Venture Publishing en zal ik op 26 februari 2020 de recensie plaatsten. Dit is het eerste boek dat vertaald is van een vierdelige serie.

The pace series

Cover

De cover laat een vrouwelijk persoon in een mooie groene ouderwetse jurk zien en in haar handen heeft ze een zandloper dat groen licht uitstraalt. Met verder alleen de woorden ‘MOMENTUM’ en de naam van de auteur, alles in groentinten uitgevoerd.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Sophie, die bij haar moeder voor elkaar heeft gekregen dat ze online-onderwijs mag volgen en als tegenprestatie moet ze een keer in de week samen met haar moeder lunchen op de campus. Na een van deze lunchafspraken komt haar auto tijdens het uitrijden van de parkeerplaats tegen een prachtige zwarte Maserati aan, hoewel het haar schuld is wil de jongeman niet weten van een verzekeringskwestie en rijdt gewoon weg.

Wanneer ze hem niet uit haar hoofd kan zetten en ze weer op de campus is om met haar moeder te lunchen, staat hij zodra ze weer naar huis wil tegen haar Jeep aangeleund. Zijn naam is Wes en hij is 19 jaar, dus een jaar ouder dan Sophie. Hij wil van alles over haar weten, maar wil nog steeds niet dat ze voor kosten van de reparatie van zijn auto opdraait. Wanneer ze uiteen gaan is ze helemaal extatisch van hem, tenslotte vindt ze hem het meest perfecte wezen op deze aarde ook al hebben ze geen gegevens uitgewisseld.

Dan komt ze doordat hij iemand in haar plaats uit het water red, achter zijn grote geheim en dit is nog maar het begin van de rest van hun verhaal.

Quote: ‘ ‘Wat ik niet begrijp’ ging hij verder, ‘is hoe we het einde kunnen veranderen. Ik kom maar niet weg van deze …’ Hij werd stil en zocht naar woorden. ‘Hel’ Eindigde hij. ‘

axiniet

Mijn mening

Het is een heel prettig te lezen boek over een ontluikende liefde en een groot mysterie. Het ging door mijn hoofd dat Wes me doet denken Dorian Grey (‘Het portret van Dorian Gray’ van Oscar Wilde), mysterieus en onwerkelijk prachtig. En later kwam de overeenkomst met ‘Fallen’ van Lauren Kate in mij op. Dit maakt het verhaal voor mij een beetje minder volmaakt.

Conclusie

Het is goed geschreven vanuit de gedachtegang van een meisje van die leeftijd, misschien af en toe een beetje naïef, maar dat is niet verwonderlijk omdat ze weinig contact had met de buitenwereld. Een ware Young Adult die naarmate het boek vordert steeds meer prijs geeft en intrigerender wordt.

Shelena

De auteur

Shelena Shorts is afgestudeerd aan de George Mason University met een graad in het Engels en het Onderwijs. Als voormalig lerares gebruikt ze haar passie voor geletterdheid om jonge lezers te vermaken door het schrijven en publiceren van boeken. Als ze niet werkt is ze met haar twee dochters op de tennisbanen te vinden en op het softbalveld met haar superactieve zoon.  Shelena woont in Virginia en is dankbaar voor Gods dagelijkse zegeningen.

Boektrailer

https://www.youtube.com/watch?time_continue=61&v=E-GO59ZhpkI&feature=emb_title

.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.