‘De Torenclub en het geheim van de grafheuvel’ – Marianne van der Wal

© 2020 Dutch Venture Publishing
Genre: Nur 283 – Fictie 10 – 12 jaar
Uitvoering: Hardcover

20200207 De Torenclub

Met dit boek doe ik voor het eerst mee aan een blogtour van Dutch Venture Publishing en vandaag is het mijn beurt.

Cover

De cover is prachtig vormgegeven een stenen poort met daarop de woorden: ‘FALLIT IMAGO’ op een gekromde plaat dat een zwaard vasthoudt. En als je naar binnen kijkt een jongen en een meisje die een oude put of een kamer aan het onderzoeken zijn met daar weer boven een man met een geweer en een hond op een soort brug van gras met twee scheppen er ook op. En daar weer boven een bos achtergrond met in het midden hangend een toren van een schaakbord.

Samenvatting

Joost zit in groep acht, samen met Karlijn. Dit tot ongenoegen van Jeffrey die daar problemen mee heeft en met het feit dat Joost wel eens oude en fossiele dingen in de klas laat zien. Omdat Joost zijn vader een museum heeft is dat natuurlijk gemakkelijk. Wanneer ze na de les naar het museum lopen valt het Joost op dat de meeste panden leeg staan en daar verwondert hij zich over, vooral de in zijn ogen leuke dingen. Wanneer ze in het museum zijn blijken er vele voorwerpen niet in de vitrines te liggen en dan verteld zijn vader dat deze verkocht zijn om de kosten te dekken en dat is nog niet genoeg. Dan verteld zijn vader dat hij waarschijnlijk het museum moet sluiten en al gevraagd is als directeur van een streekmuseum in een klein plaatje in Groningen. Joost is daardoor van slag. Dan stelt hij voor in actie te komen om het museum te redden, alleen zijn de plannen van Joost en Karlijn volgens zijn vader een beetje te prijzig.

Dan gaan ze op onderzoek uit in het bos en stuiten ze op iets wat ze niet verwacht hadden en moeten ze het een en ander geheimhouden en tot een samenwerking overgaan met hun twee grootste vijanden om een oud geheim te ontrafelen.

Mijn mening

Het is een leuk avonturenboek, vol met spannende gebeurtenissen en daarom ook leuk voor lezers die volwassen zijn.

De mening van mijn kleindochter (bijna 4 jaar): Oma dat boek lijkt me eng, dat lees ik pas als ik groot ben!

 

En hierboven de tegenwerkingen van mijn katertje Aron om dit boek te kunnen/mogen lezen!

Conclusie

Een spannend avonturenboek die zeker in de smaak zal vallen bij de stoere jonge jongens en meisjes, maar zeker ook bij volwassenen die van dit genre houden. Er blijven enkele vragen onbeantwoord, dat kan erop duiden dat er een vervolg komt en dit zal zeker erg welkom zijn.

Marianne

De auteur

Marianne van der Wal schrijft voor haar plezier.
Wat ooit begon als een rubriek in de schoolkrant, groeide uit tot haar grootste hobby: schrijven.
Ze schreef verhalen voor gezinsvieringen in de kerk, doet soms mee aan schrijfwedstrijden en dictees, volgde schrijfcursussen en schreef haar eerste jeugdboek, Dit verhaal: ‘De Torenclub en het geheim van de grafheuvel’.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het exemplaar om te recenseren.

Logo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.