‘The Burning Shadow – Origin #2’ – Jennifer L. Armentrout

© Oktober 2019 Uitgeverij Zomer & Keuning    
ISBN 9789401915878
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Paperback

The Burning Shadow is het tweede deel van de nieuwe Young Adult fantasy ‘Origin’ serie van Jennifer L. Armentrout en speelt zich af vier jaar na haar vorige ‘Lux’-serie.

Cover

De cover is net zoals alle boeken in de Nederlandse ‘Lux’-serie uitgevoerd in een subtiele kleur met silhouetten van jongelui, het enige verschil is het gemis van sterren op de achtergrond.

Samenvatting

Het verhaal gaat verder over Evie, die aardig van slag is en Luc. Het is leuk om over de ontluikend liefde te lezen. Alles om haar heen dat bekend is wordt een en al onzekerheid en daarnaast gebeuren er allemaal vreemde gebeurtenissen. Haar geheugen baart haar ook zorgen en ze weet niet hoe ze ermee om moet gaan, terwijl haar leven zo goed als kwaad ook moet doorgaan met naar school gaan en haar contacten. Niet iedereen blijkt ze zijn wie ze altijd had gedacht, de waarheid kan soms niet te bevatten zijn.

Het eindigt met een ongelooflijke onthulling waardoor het jammer is dat er niet ver gelezen kan worden, daar deel drie die in het Engels uitkomt in de maand oktober van 2020!

Mijn mening

Het boek begint rustig maar daarna wordt het spannend en kom je in een rollercoaster van gebeurtenissen. Er leuk is het om meer te weten te komen over de Luxen en de Origin evenals de personages uit de eerdere serie. Het tweede deel van dit boek is erg spannend.

Conclusie

Het is een echte Young Adult met te begrijpen fantasie, spanning, mysteries en natuurlijk ook hier de haat-liefde verhouding tussen beide hoofdpersonages. Evie is ook weergeven als een echt meisje van die leeftijd. Het verhaal leest heerlijk weg, de auteur heeft door de korte hoofdstukken de mogelijkheid gelaten door te kunnen pauzeren wanneer je wilt, maar heeft als effect dat je eigenlijk door wilt lezen.  Zo jammer dat ik nu tot eind dit jaar moet wachten op het Engelse vervolg, voor de Nederlandse lezers is het nog niet bekend wanneer deze uit gaat komen.

Jennifer

De auteur

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauteur die onder het pseudoniem J. Lynn internationaal doorbrak met de  New Adult ‘Wacht op mij’-serie. Onder haar eigen naam schrijft ze ook YA-boeken (zowel standalone als series in de sub genres fantasy, science fiction en contemporary) en volwassenromans.

Bij de site: Boekbeschrijvingen.nl zijn alle Nederlands vertaalde boeken als overzicht en op volgorde te bekijken.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Hierbij het stukje dat ik geschreven heb over de: EXCLUSIEVE JLA-RELEASEPARTY! Waar ik bij aanwezig mocht zijn op 10 juli 2019.

3 boeken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.