‘Blauw’ – J.B. Ocean

© 2020 Hamley Books    
ISBN 9789463967037      
Genre: Nur 301 – Literaire roman, novelle
Uitvoering: Paperback
Cover: Sly Fox Cover Designs
Pagina’s: 229

Zoals het bij jullie al bekend is ben ik een van de gelukkigen die met de Blogtours van Hamley Books mag meedoen, hierbij mijn eerste van dit jaar 2020!

cover en achterflap

Cover en achterflap 

De cover oogt stormachtig, doordat het blauwe zeewater beukt op de rotsen, deze foto te zien door een opengevouwen wat stevig grijs pakpapier. De tekst onder de titel laat weten waarom deze setting: Wanneer een lang bewaard geheim boven water dreigt te komen …, de achterflap is op dezelfde stijlvolle manier uitgevoerd.

Samenvatting

‘Ik wil bloot zijn en beginnen’ Vers 6, Paul van Ostaijen

Het verhaal begint op zaterdag 15 september 2018 in Antwerpen. Olivia heeft haar eigen kunstgalerie geopend om een nieuw leven te beginnen en haar verleden achter zich te laten, maar dit is niet gegaan zoals ze gehoopt had. Ze gaat gebukt onder schuldgevoelens en verdriet en maakt een bijna onomkeerbare beslissing. Dit zorgt ervoor dat haar vriendin Ella een afspraak regelt bij een psychologe, ze is de enige die Olivia in vertrouwen heeft genomen. Ze heeft een groot schrijnend geheim, maar er zijn meer mensen om haar heen die stilzwijgend dingen verbergen. Daarna volgen de ontwikkelingen elkaar op en vallen de puzzelstukjes ineen.   

Quote: ‘Iedereen heeft recht op de waarheid. Zodra je begrijpt dat iemand een grove leugen verteld, trek je alles in twijfel.’

fit

Mijn mening

Prettig aan dit boek vond ik dat er vanuit diverse personen geschreven is en niet alleen vanuit één perspectief, dit maakte dat het verhaal nog intrigerender en spannender werd. Daar kwam bij dat ik het verhaal naarmate ik verder las niet meer wegleggen en moest ik doorgaan. Prachtig is het woord dat in me opkwam tijdens het lezen van de epiloog.

Conclusie

Een buitengewoon mooi boek dat je in zijn greep houdt, een beetje mysterieus, emotioneel, maar uiteindelijk ook feelgood. De schrijfstijl is heel plezierig om te lezen en houdt het boeiend. De kleur blauw komt op allerlei manieren in het boek voor en past daardoor uitstekend bij de titel.

Schrijversduo

Auteur

J.B. Ocean is een schrijversduo bestaande uit twee vriendinnen Joke en Barbara. Vanuit hun thuisbasis Antwerpen genieten ze elk met hun gezin van het leven. Blauw is hun debuutroman.

Dit boek krijgt van mij 4 ½ sterren ✪✪✪✪½.

Hamley blogtour logo

Met dank aan  Uitgeverij Hamley Books en Joke Vander Aa en Barbara De Smedt aangezien ik dit mooie boek mocht lezen en recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.