‘Het Dorp’ – Belinda Aebi

© 12 februari 2020 Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789463967020
Genre: Nur 330 – Spannende boeken algemeen / 332 – Thriller
Uitvoering: Paperback
Grafisch design van: CP Smith
Pagina’s: 374

Zoals het bij jullie al bekend is ben ik een van de gelukkigen die met de Blogtours van Hamley Books mag meedoen, hierbij mijn tweede van dit jaar 2020!

cover en meer

Cover

De cover laat een boerenlandschap zien met daarop enkele panden tussen winterbomen.

Samenvatting

Het verhaal is verdeeld in vier verhalen, waarvan de eerste drie in eerste instantie los van elkaar te lezen zijn, in het vierde deel kom je erachter dat de eerste drie ze een inleiding zijn voor het laatste deel.

2020-02-13 14.15.27-1

Deel 1 – Eline
Eline is onderweg om een fotoreportage te maken voor ‘Het belang van Limburg’, als ze deze wedstrijd voor beginnende journalisten wint zal dit werk opleveren. Dan krijgt ze een ongeluk met de auto en beland in een door water omgeven dorpje waar ze het idee heeft dat ze het idee heeft terug in de tijd te zijn geworpen. Geen auto’s, tv, internet en andere moderne gebruiken. Daarnaast valt haar op dat er vele jongeren misvormd zijn. Ze voelt zich bedreigt en erg onwelkom. Dan gebeurt er iets, vertrekt zo snel als mogelijk naar huis en ze gaat op onderzoek uit, tenslotte is haar streven om journaliste te worden. Alleen heeft ze nu iets anders om zich aan vast te bijten.

Quote: ‘Tracht het niet te begrijpen, maar te aanvaarden. Het is gewoon zo. Al die moderne dingen brengen onrust en we laten ze aan ons voorbijgaan.’

Quote: ‘Ze kreeg de indruk dat ze in een achtergebleven gebied terechtgekomen was en dat op elk moment boven haar hoofd een raam kon opengaan en Vrouw Holle haar hoofd naar buiten zou steken om haar bed op te schudden. Voor Eline had Koolbeke iets van een sprookje, maar dan met een mysterieus, duister tintje.’

2020-02-13 14.15.58-1

Deel 2 – Hugo

Het bedrijf waar Hugo Cockaert CEO van is Staat op het punt om een nieuw revolutionair geneesmiddel aan te kondigen en daar begint dit deel mee. Je leest dat hij het niet zo nauw neemt met regels en dit is de reden dat hij na thuiskomst opgewacht wordt en gechanteerd. Omdat het hem niet op tijd lukt om de eisen volledig te voldoen, komt zijn gezin in gevaar.

Quote: ‘Ze schrok. Er lag iets voor de garagepoort. Iets in een grijze zak. Eerst bleef ze versteld staan, maar toen ze zag wat het was, gilde ze.’

2020-02-13 14.16.26

Deel 3 – Lea

Nadat Lea achter het geheim van haar man is gekomen, neemt ze een drastische maatregel en dat komt haar duur te staan.

Quote: ‘Straks gaat mamma het allemaal uitleggen. We zullen sterk moeten zijn, June, maar we hebben recht op de waarheid, hoe gruwelijk ze ook is’

2020-02-13 14.16.44

Deel 4 – Drie jaar later

Eline heeft contact gehouden met enkele dorpsbewoners en visa versa blijven ze op de hoogte van elkaars gedachten en belevenissen.

Quote: ‘Een écht dorp.’

Leesfragment: hier klikken.

Mijn mening

Het is een erg goed in elkaar zittend verhaal, heel duidelijk beschreven en gemakkelijk te lezen. Je merkt dat het door een Vlaamse auteur geschreven is maar dat is alleen maar een erg charmante bijkomstigheid. Heel vereerd dat ik dit boek mag beoordelen en ik kan niet anders zeggen dan BRAVO! Belinda is zeker een auteur waarvan ik hoop dat alle boeken zo zijn, ze heeft er meer (klik hier) geschreven en ik verheug me er nu al op om deze te lezen.

Conclusie

Het is een prachtig verhaal dat zeker gelezen mag worden. Er komen meerdere geheimen aan het licht en deze zijn zo subliem geschreven, dat het een echte must-read is. Ook chapeau voor de vormgeving, echt zo Hamley Books eigen en dit maakt het boek nog geweldige reden om aan te schaffen.

IMG-20200215-WA0010

De auteur

Belinda Aebi werkte eerst als kinesitherapeut, maar leidde daarna een kwart eeuw lang de juwelenafdeling van het familiebedrijf. In 2006 begon ze te schrijven en publiceerde ze Swiss made, de biografie van haar vader. Daarna legde ze zich toe op thrillers. Ze woont met haar gezin in Londerzeel.

Noot van de auteur:

De inspiratie voor dit verhaal werd aangewakkerd door de getuigenis van een patiënt met het Kolbe-syndroom. De botziekte bestaat echt, maar dan onder een andere naam en overgoten met een ‘saus Belinda’. Het Kolbe-syndroom is een verzonnen naam, net zoals Koolbeke, de namen van medicijnen, het farmaceutisch bedrijf en de wetenschappers. Het blijft tenslotte fictie, en fictie schrijven betekent vrij zijn.

.
Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books en Belinda Aebi voor het exemplaar om te recenseren

Hierbij als extra de officiële trailer:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.