‘Gebroken’ – Momentumserie #2 – Shelena Shorts

© Maart 2020 Dutch Venture Publishing
ISBN 978-94-92585-48-6
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Paperback
Oorspronkelijke titel: The Broken Lake

Dit is het vervolg op Momentum waar ik al eerder een recensie van heb geschreven, met dit deel doe ik mee aan de Blogtour van Dutch Venture Publishing en vandaag is het mijn beurt.

Woman holding lantern with candle

Cover

De cover is in dezelfde stijl en kleur opgemaakt als het eerste deel, met als verschil dat de jurk wat soberder oogt en er nu geen zandloper maar een lantaarn in de handen van het vrouwelijke personage te zien is.

Samenvatting

LET OP! Deze samenvatting kan spoilers bevatten van ‘Momentum’ het eerste deel in de serie.

Het verhaal gaat verder vanaf het moment dat Wes Sophie heeft gered. Het is even moeilijk om bij elkaar te zijn door haar herstel van de mishandelingen en mede door haar moeder die haar als een moederkloek bij zich wil houden. Toch lukt het beiden om tijd, die erg kostbaar is, samen door te brengen. Ze worden als het ware naar elkaar toegetrokken als een magneet.

Quote: ‘Het maakte niet uit dat ik bijna dood was gegaan. Het maakte niet uit dat ik misschien wel doodging. Het maakte niet uit dat we allebei niet helemaal normaal waren. Het enige wat ertoe deed, was dat hij de mijne was.’(Blz. 56)

Als Wes in de openbaarheid wil treden maakt dat Sophie erg overstuur. Dan gebeurt er iets vreselijks. Voordat ze beide gek worden stelt Wes voor om iets anders te gaan doen, zijn voorstel is om er even tussenuit te gaan. Kunnen ze elkaar beschermen tegen alles wat op hun pad komt?

quote-momentum-shelena-shorts

Mijn mening

Het is erg prettig dat je het boek zo op kan pakken en verder kunt lezen, zonder eerst het eerdere deel weer te moeten lezen. Het verhaal gaat steeds meer boeien, wordt spannender en het einde is weer heel verrassend. Dit geeft me het gevoel dat ik eigenlijk verder wil lezen voor meer. Een heel mysterieus, spannend en lief verhaal.

Conclusie

En vlotte schrijfstijl en net zoals het eerdere deel mysterieus en spannend en er gebeurt veel. Het is ook een boek dat ook door jeugdige lezers gelezen kan worden daar beide hoofdpersonages niet verder gaan dan lieve omhelzingen, zoenen en knuffels.

Boektrailer

De auteur

Shelena Shorts is afgestudeerd aan de George Mason University met een graad in het Engels en het Onderwijs. Als voormalig lerares gebruikt ze haar passie voor geletterdheid om jonge lezers te vermaken door het schrijven en publiceren van boeken. Als ze niet werkt is ze met haar twee dochters op de tennisbanen te vinden en op het softbalveld met haar superactieve zoon.  Shelena woont in Virginia en is dankbaar voor Gods dagelijkse zegeningen.

Shelena

De Engelse boektitels

The Pace Series Books 1-4


Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het exemplaar om te recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.