‘Hoe de kleine roze olifant …’  –  Monika Weitze & Eric Battut

© 2019 Uitgeverij Holland
Illustrator: Eric Battut
ISBN 9789025108083
Genre: 273 – Prentenboeken (< 6 jaar)
Uitvoering: Hardcover

Dit boek mochten Ivy en ik beoordelen van Uitgeverij Holland.

ei

Cover

Het extra grote boek is prachtig uitgevoerd en het Olifantje heeft volgens Ivy de mooiste kleur die er bestaat, namelijk roze ook al ziet hij er meer rood uit volgens haar en ziet hij er erg verdrietig uit en staat hij in een plas water.

Samenvatting

Het verhaal gaat over een kleine roze olifant die afscheid moet nemen van zijn beste vriend en daardoor zo verdrietig is dat hij om wijze raad gaat vragen, dan wordt hem uitgelegd hoe hij hier het beste mee om kan gaan.

Quote Ivy tegen familie olifant: ‘Maar hij ging naar de kleine wijze uil, komt goed, niet verdrietig zijn!’

Mijn mening

Het is een verhaal over het verlies van iemand die je erg lief vindt en uit je leven verhuisd. De manier waarmee omgegaan wordt met de juiste woorden en hoe dit verlies te verwerken is zeer goed te begrijpen voor een vierjarig meisje. Er was alleen een vraag van Ivy: ‘Oma wat zijn vlaktes?’ De regenboogkleuren voegen ook er veel toe aan haar belevingswereld.

Conclusie

Mijn kleindochter Ivy is heel blij met dit boekje en leest het nu op haar manier voor aan haar familie olifant, de babyolifant heet nu zoals te verwachten ‘Tibe’. Dus om de conclusie te omschrijven: Een geslaagd boek!

 

Onze dank gaat uit naar Uitgeverij Holland voor het bijzondere exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.