‘Night Thinker #2’ – Luna van Roosen ✪✪✪✪✪

© 28 februari 2020 Hamley Books
ISBN 9789463967112
Genre: Nur 280 – Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen/285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover
Binnenwerk van: CP Smith

Dit boek is het vervolg op Day Dreamer waar ik op 29 september 2019 ook een recensie voor de Blogtour van Hamley Books heb geschreven en ik ben blij dat ik verder in het verhaal mag lezen. Hierbij geef ik de aftrap van de Blogtour!

Quote: ‘Maybe thorns, have roses.’

Cover Night Thinker #2

Cover

De cover is net zo sprookjesachtig als van het eerste deel, nu staat er een peinzende jongen staande op een balkon bij en wolkeloze nacht, met op de achtergrond een sterrenhemel met de volle maan.

Mooi van Luna

Samenvatting

Lorna, Amaryllis en Henry zijn nog steeds in het kasteel. Lorna maakt steeds meer vreemde dingen mee en wordt behoorlijk verscheurd door haar gevoelens, waar ze geen raad mee weet en de tegenstijdige informatie die ze krijgt vanuit verschillende personen om haar heen. Wanneer ze erachter komt wat Bobby zijn geheim is, krijgt ze hoop in de toekomst, die vlak daarna weer de bodem in wordt geslagen.

Quote: ‘ ‘Amaryllis…’ fluister ik verbijsterd, maar hij lijkt niet te merken dat ik bij het horen van die naam op sla misselijk word. Mijn maag draait zich om tot een knoop die zich elke seconde die verstrijkt strakker aansnoert.’

Zal het Lorna lukken om Bobbie te redden en te zorgen dat de betovering verbreekt?

Mijn mening

Het is een heel eigentijds en heerlijk geschreven sprookje. Alle ingrediënten zitten erin, een heldin, een schurk, een uitdaging, een wens, onverwachte gebeurtenissen, een moraal en de uiteindelijke beloning. Daarnaast is ook dit deel heel erg beeldend geschreven, ik blijf zeggen: Luna je bent geweldig! Chapeau! Ook dit deel is prachtig uitgevoerd, buiten de mooie cover en achterflap, is het binnenwerk weer een pareltje. Ik heb genoten en zal iedereen op deze twee boeken wijzen. Ik ben helemaal super-fan geworden, Luna is mijn held.

Conclusie

Dit magische hedendaagse sprookje kan zich meten met de grootste sprookjes ooit geschreven, het zal me niet verbazen als dit ooit gebeurt. Voor alle sprookjesliefhebbers een must-read.

De auteur

Luna van Roosen, Sint-Amands te België, 20 jaar, is een dynamische persoonlijkheid die op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als een Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Ik heb haar eerder dit jaar mogen ontmoeten en ik ben diep onder de indruk van het timide meisje dat dit uit haar mouw kan toveren, Luna je bent de beste ♡.

Luna boek

Dit boek krijgt 5 zeer verdiende sterren ✪✪✪✪✪.

banner

Met dank aan Hamley Books en Luna van Roosen voor dit geweldige exemplaar om mee te doen met de Blogtour en te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.