‘Lente met Muis’ – Pauline Baartmans

© 2020 Pauline Baartmans / Uitgeverij Holland
Illustrator: Pauline Baartmans
ISBN 9789025114688
Genre: Nur 271 – Peuterboeken
Aantal pagina’s: 56!
Uitvoering: Softcover

In navolging van het lieve boekje van Muis: ‘Jij bent lief!’ van Pauline Baartmans, mogen Ivy en ik wederom een van haar boeken beoordelen van Uitgeverij Holland.

2020-03-05 08.34.09

 

Cover

De cover is erg vrolijk uitgevoerd met Muis die lachend aan het schommelen in tussen de bloemen, bloesem, vlinders en bijtjes. Het is een groot boek en voelt stevig en zacht aan.

Samenvatting

Op de binnenkanten van de boekbanden, aan het begin en aan het eind staan leuke en herkenbare tekeningen van lenteplaatjes en Ivy vond het leuk om de vraag om enkele aan te wijzen zoals gevraagd wordt. Dit boekje heeft 10 hoofdstukjes/verhaaltjes die zoals we gewend zijn allemaal met een thema rond de lente en het paasfeest rijmend zijn weergegeven.

Onze mening

Het is een lief en leerzaam boek voor de allerkleinste kinderen, de inhoud is ook erg mooi en herkenbaar uitgevoerd. De rijmpjes zorgen ervoor dat Ivy mee wil gaan rijmen en er erg op reageert. Op de titel ‘1 april’ zegt ze al gauw: ‘kikker in je bil’. We hadden alleen een kleine discussie over een kuiken dat uit een gestippeld ei komt en volgens haar is dat een paasei en vindt ze het vreemd dat er een jonge vogel uit komt. Hilarisch vindt ze het 1 april hoofdstuk met de drol!

Conclusie

Een erg sympathiek boek, met lieve, vrolijke en komische tekeningen en rijmpjes. Het thema lente en de (feest-)dagen die daarbij horen worden door dit boek op een juiste manier samengevat. Door de grootte is het erg gemakkelijk op schoot of op een tafel vast te houden om zelf te kunnen ‘lezen’.

Het project van de auteur

In september 2018 kwam Pauline Baartmans haar allergrootste droom uit; ze publiceerde samen met uitgeverij Holland haar eerste kinderboek ‘Thuis bij Muis’. Ze maakt zelf alle illustraties en werkt samen met Leny van Grootel aan de teksten. Ze heeft nu al vijf boek(jes) van Muis uitgegeven: ‘Jij bent lief!’ ‘Thuis bij Muis’, ‘Kerst bij Muis’, ‘Muis telt tot Tien’ en natuurlijk ‘Lente met Muis’.
Onze dank gaat uit naar Uitgeverij Holland en Thuis bij muis voor het leuke exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.