‘Winterland’ – Janni Pedersen en Kim Faber

© 2020 HarperCollins Holland
ISBN 978 94 0275943 3
Genre: Thriller
Uitvoering: E-book
Omslagbeelden: © Schutterstock

Met dit boek doe ik zoals altijd met plezier mee met de Leesclub van ThrillZone, hieronder mijn bevindingen!

Cover

Winterland doet de naam eer aan, een winterlandschap erg grimmig door de woest aanstormende Dobermann pinscher(s). Nieuwsgierig naar wat deze honden te maken hebben met de inhoud, daar staat namelijk niets over op de achterflap en hoop daarachter te komen tijdens het lezen.

Samenvatting

Het verhaal wordt van dag tot dag verteld, dit zijn ook de hoofdstuktitels en het verhaal begint in de proloog met een moord op het echtpaar Larsen en het lijkt in eerste instantie op een overval, daar het niet helemaal duidelijk wat de exacte reden voor dit delict is.

Dan wordt er in Kopenhagen een bomaanslag gepleegd tijdens een kerstmarkt, waarbij vele bezoekers, agenten en bendeleden van een criminele organisatie omkomen of gewond raken.

Signe Kristiansen en Martin Juncker zijn de hoofdpersonages en werkten tot voor kort samen, door persoonlijke omstandigheden is dat niet meer zo en beiden missen hun professionele partner. De aanslag in Kopenhagen zorgt ervoor dat Signe haar vakantie vervroegd moet beëindigen en van haar wordt verwacht dat zij dit gaat onderzoeken, daarbij mist ze haar voormalige partner als steun.

Junker is in de tussentijd begonnen, na een degradatie in een klein stadje genaamd Sandsted waar hij direct aan de slag kan met een moord op een echtpaar en met problemen rond de inwoners van een asielcentrum voor zogenaamde minderjarige asielzoekers zonder ouders. Dit doet hij samen met twee andere agenten, waarvan een van beide aspirant is.

Mijn mening

Het is een verhaal dat erg spannend begint. Doordat er ook veel privéomstandigheden van meerdere personages in het boek aan bod komen, voelt het voor mij dat er een rem en vertraging op de spanning is en persoonlijk vind ik dit storend. Gelukkig gaat het halverwege het boek erg spannend worden.

Het siert de auteurs dat ze actuele thema’s in hun boek verwerkt hebben zoals: alzheimer, terrorisme, asielzoekers, neonazisme, aanslagen en een doofpot kwestie.

Conclusie

Het is zeer zeker een meeslepend verhaal dat je meeneemt naar hedendaagse thema’s, niet alleen door het plot maar ook door de privéomstandigheden van de personages. De auteurs hebben gedegen achtergrond onderzoek gedaan naar de in het boek aangekaarte onderwerpen. Voor een debuut is het zeker de moeite waard om te lezen.

De auteurs

Kim Faber is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictie geschreven.

Janni Pedersen is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze werd in 2018 bekroond met de prijs voor nieuwslezer van het jaar.

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Leesclub ThrillZone en HarperCollins Holland voor het exemplaar om te recenseren.

Thrill-Zone-2

Winterland trailer:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.