‘Toxine’ – Rani De Vadder

© 6 februari 2020 Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789463967075
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover
Coverontwerp van: Lauren Dawes – Sly Fox Cover Design
Grafisch design: CP Smith

Met dit boek doe ik mee aan de blogtour van Hamley Books, helaas ben ik wegens privéomstandigheden met medeweten van de auteur en de Uitgeverij veel later begonnen met het lezen en met deze recensie.

Cover

De cover is prachtig een zwarte slang op een slangenhuidachtige achtergrond in paars/gele kleuren. Daar mijn zoon twee rattenslangen heeft vinden we dit natuurlijk een geweldige cover.

Samenvatting

Hieronder allereerst de kaart van de wereld waarin het zich afspeelt:

2020-02-05 12.28.46

Het verhaal bevat twee delen, het eerste deel heet: ’De vlucht’.

Wanneer Khala bijna 18 jaar wordt, rest haar niets anders dan te vluchten voor haar leven. De Opperheer heeft haar als offer bestempeld toen ze nog jong was en dit dient voltrokken te worden op haar verjaardag volgens zijn regels. Het lukt haar om samen met de hulp van anderen te vluchten. En waar komt die zwarte slang toch elke keer weer vandaan en hoe zit het met de waarschuwing?

Quote: ‘Pas op voor de Zwarte Slang, omdat hij angst ruiken kan!’

82941068_2505848069719676_683243423217483776_n

Het tweede deel heet: : ’ De jacht’.

Heeft ze bondgenoten? Zijn de mensen om haar heen wel te vertrouwen of staat ze er alleen voor? Hoe nu verder?

Mijn mening

Het is een heel fijn en beeldend geschreven boek dat zo gedetailleerd is, dat je het zo voor je kan zien. Je leest door het verhaal heen hoe Khala zich sterk evolueert, ze wordt steeds zekerder van zichzelf en dat resulteert in wonderlijke daden, waardoor ze boven zich uitstijgt.

Quote: ‘’Zie je niet dat ik dapperder word?’ fluisterde ik. ‘Is dat niet iets goeds? Wilde je dat niet? Alles wat ik doe, is mezelf proberen te bewijzen en de Offers te redden. Dat is wat ik wil …’‘

Persoonlijk vind ik het ook fijn dat het maar één boek is en geen serie van meerdere zoals je vaak in de Young Adult fantasy wereld tegenkomt.

Conclusie

Het is een heerlijk boek, waarvan je niet het idee hebt dat dit het debuut is van de auteur. Vanaf het begin heeft het een prettig, meeslepend, spannend en sprookjesachtige verhaallijn. Erg de moeite waard om te lezen en om je in een andere wereld te laten vertoeven.

Rani

De auteur (Voorstelrondje ©Hamley Books)

Rani De Vadder werd geboren met een pen in de hand. Ze is momenteel studente Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels en schrijft ontzettend graag buiten de uren die ze ook verplicht voor haar studies moet schrijven.

Sinds kleins af aan heeft Rani een passie voor schrijven en die wil zij graag met jullie delen. Haar debuut Toxine is het resultaat van een paar jaar schrijven, maar het resultaat loont zeker en vast.

Ze woont in dat kleine buurlandje van Nederland en schrijft dus maar wat vaak met onze befaamde Belgische chocolade naast zich, ook al ontkent ze passioneel dat ze zeker niét verslaafd is.

Rani kwam bij ons terecht nadat ze het boek Upgrade heeft zien liggen in de boekhandels. Geïntrigeerd stuurde ze haar manuscript op. Rani’s passie voor het woord heeft ze jarenlang op Wattpad gedeeld, waar ze intussen al meer dan 8000 volgers heeft.

Haar debuut ‘Toxine’ is een spannende Young Adult-Fantasy die je meesleept vanaf het eerste woord. Rani werkte ook belangeloos mee aan Thuisloos.
Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren

Als extraatje zien jullie op de foto’s de twee rattenslangen van mijn zoon: Brutus ♂ (de rode) en Storm (de witte), geen zwarte!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.